SONY TA-3650 - problém s novým relé ?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
JirkaZ

#16 Příspěvek od JirkaZ »

wishmasterX píše:Přijde mi trochu divné, aby tyhle problémy vykazovalo úplně nové relé, tam není co čistit nebo brousit, když tam přes to průhledné plexi není vidět ani n

U PRCáckého zlacení jsem vícekrát zažil, že se jevilo jako velmi nespolehlivě vodivé, ačkoliv vizuálně vypadalo zcela OK. Jak to soudruzi dokázali, to vědí jen oni.

No a jestli je Omron 24/365 hlídá nebo ne, to vědí zase jen oni, stejně tak vědí, zda to relé celé není fake.

Nicméně závada skutečně může být někde úplně jinde, může (nebo taky nemusí) se kdykoliv projevit znovu a celou věc řeší jen dvě možnosti: buď si to zařízení nechat, nebo gentleman agreement s kupujícím kamarádem.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Co prepinac reproduktorov A/B?
hajeklubos

#18 Příspěvek od hajeklubos »

Měl jsem problém s výstupní reprosvorkou na zesilovači ONKYO v místě připojení licny 4mm2. Neuvěřitelné.
Luboš
Vla

#19 Příspěvek od Vla »

A co rezistance cívky relé?Koukněte sem od 23minuty.Je to ale polsky :roll:

https://www.youtube.com/watch?v=OFE_BU0jQu0
JirkaZ

#20 Příspěvek od JirkaZ »

Pokud se nemýlím, tak v probíraném TA-3650 je jedno relé, pro oba kanály společné. No a problém se týkal pouze levého kanálu...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
hajeklubos

#21 Příspěvek od hajeklubos »

Schema od 3650 jsem neviděl. Měl jsem problém ze SONY F235R. Nepravidelně vysazoval kanál. Zoxidovaný cín na vývodech koncových tranzistorů. Nebylo to moc vidět ani pod lupou. Odsál jsem to a znova proletoval. Dost zákeřná chyba. Při výměně relé jsi s deskou hejbal. Proletování spojů je to nejmenší. Tak ať se podaří.
Luboš
wishmasterX

#22 Příspěvek od wishmasterX »

Tak jsem se dostal po delší době k tomu zesilovači, našel jsem ještě jedno nové, nepoužité relé Omron, stejný typ a co se děje?

Asi jsem to napsal hned v začátku špatně, to relé sepne vždy, ale nedojde ke spojení kontaktů jednoho či druhého kanálu

Tentokrát je problém v pravém kanálu, který nesepnul ani při vyšší hlasitosti, ale na poklepání "naskočil" hned ...

Přiznám se, moc logiky mi to nedává, původní stařičké relé pozlacené kontakty nemělo a určitě fungovalo korektně ...

Omron byla značka, ale ten nápis z boku CHINA asi mluví za vše ... :/
Přílohy
IMG_6557.JPG
IMG_6557.JPG
IMG_6555.JPG
IMG_6555.JPG
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“