JirkaZ píše: Galvanický zinek na tom už tak dobře není, důvody se dají dohledat.
No a ty kuličky bych tam dle kolegova doporučení dal nerez. I když nerez - pokud se dostane do kontaktu s normální ocelí - může začít reznout taky.
Jo je to galvano a asi na něm šetřili. I když, rezatý jsou hlavně kuličky a místa kde jezdí. Nejspíš protože ty kuličky odrápaly tu slabou pozink vrstvu. Teda píšu o tom pojezdu co byl zcela zrezlej. Zítra dám fotku.
Ty další jsou sem tam flíček.
Taky jsem snad odstranil příčinu proč to zrezlo. Blbej a nebo línej truhlář, co to vyráběl, nepodmazal těsnící profil kolem rantlu nádoby dřezu silikonem a dokonce tam ani nedal těsnící samolepící pěnovku. Tak jsem vyhrabal silikonový samolepící D-čko hadičku na těsnění oken a nalepil ji jako přídavný těsnění místo tý samolepící pěnovky. No a čtyři spodní příchytky jsem utáhl na bejka a transparent silikon, co vytekl ze spáry těsnícího profilu a kuchyňský desky jsem vytřel papírovejma kapesníkama.
Jirko_Z, že nerez ve styku z ocelí dělá problém, to si piš. Stačí vzít na nerez pilník a dokonce ho stačí jen pošoupat po ocelový desce ponku a za týden ve vlhku je jak liška. Proto se po obrábění nerez napajcuje pasivačním gelem, kterej ty dotace v nerezu sežere a pak se to natře modrou konzervační vodičkou a obrobek jde z baráku.