extrakce dps bez poškození
Moderátor: Moderátoři
Oříznout plast konektoru z druhé strany nejde? Používá se to hodně a nevím o tom, že by to někdo zalisovával přes plast. Není to zde jen "zalito" nějakou výplní? Většinou to bývá fakt navolno...
Pane Bože...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
JirkaZ píše:Jo jo, výbornej nápad poslat tvrdé napětí postupně do všech bodů zapojení a teoretizovat, že možná nikde nedojde k nevhodnému propojení.
Pane Bože...
Já jsem se to snažil rozebírat a tak vím, že to rozumně nejde. Co jsem to studoval, tak při zalisování se svaří za studena měď na měď. A při pokusu o vytažení se poškodí / přetrhne prokov. Některé konektory prodává mouser a dá se tam dohledat dokumentace.
Já jsem měl krabic víc s různým poškozením. Jediné s čím jsem uspěl, bylo odfrézování na cnc frézce jednobřitou frézou. Znamenalo to udělat přípravek, aby deska nevibrovala, zaměřit přesně střed pinu a naprogramovat pohyb po spirále. Zabralo to asi půl dne na přípravu a pak jeden pin se zaměřením asi dvě minuty. Kdyby to měl tazatel platit profíkovi v nástrojárně, tak vyplázne 10 až 16 tisíc.
Z jiných desek jsem odštípal a obrousil DPS, tak jsem měl krabičky s piny.
https://smtnet.com/library/files/upload ... rework.pdf
Aj po 3 vymenach doska prezila. Ale vyzaduje to specificke nastroje. Preto by bolo najlepsie sa vyhnut vytahovaniu pinov z plosaku.
Neda sa to vyrvat silou, pretoze s konektorom sa neda pod plosak dostat ziadnym nastrojom.
Asi jedina moznost bude vyrezat kus kovoveho krytu, ktory brani vybratiu plosaku aj s konektorom. Aj tak sa to pravdepodobne vyhodi.