Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1351 Příspěvek od Hubert_79 »

Tape deck Sony TC-K 690, žel, chybí dekl na dvířka. Na funkci by to vliv mít nemělo. Zatím jsem to nezapínal, nechám to vytemperovat, je to nějaké zmrzlé; asi to v kontejneru bylo dlouho.
Uvidím, jestli to bude fungovat, je to nějaký vyšší model - tříhlava, dual capstan apod.
Přílohy
sony.jpg
sony.jpg
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
konosuke

#1352 Příspěvek od konosuke »

Nepásne kryt kazety TC-K750? o jeden stupeň vyšší model Sony to byl.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1353 Příspěvek od Hubert_79 »

Je to možný. 750ES mám, ovšem v I.A stavu a o kryt ho rozhodně ochuzovat nebudu :D
rnbw

#1354 Příspěvek od rnbw »

Pekny ulovok. Ja som nasiel akurat nejake radio s kazetakom a CD, ale chybali dvierka CD aj kazety, tak som to tam nechal.
konosuke

#1355 Příspěvek od konosuke »

To je mi jasné...750 byl zkrátka víc rozšířený zdá se mi.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1356 Příspěvek od Hubert_79 »

Koukám na to, funkční výbava je téměř totožná a příliš se to neliší. Jsem zvědavý, zda to bude fungovat.
Tom82

#1357 Příspěvek od Tom82 »

Chlapi a jak to v těch sběrných dvorech vlastně probíhá? To tam na férovku přijede, řeknete, že jim jdete prohrábnou elektro odpad, oni vás nechají a zdarma si odvezete co jste ulovili?
msar

#1358 Příspěvek od msar »

V HK těžko, odnést nic nesmíš a vše je střeženo kamerami, zabezpečeno líp jak sejfy v bance :evil:
Jinde, kde SD provozuje obecní úřad, jsem potkal rozumné lidi, se kterými se dá domluvit.
Celeron

#1359 Příspěvek od Celeron »

U nás provozuje sběrňák město a je zabezpečenej líp než Fort Knox. Kdyby to šlo, tak tam na každým rohu vymrsknou špačkárnu s kulometem. A dovnitř může človek jen po předložení sběrový identifikační karty. A podezřelý osoby jsou při odjezdu prohlížený, zda náhodou něco neodváží. Jo a pokud někoho nachytaj, tak to řeší přestupková komise města jako krádež. To mě nepotkalo ale jednou jsem tam viděl pěknou Soňáckou věž a nešlo se s poskokem dohodnout ani za prachy. Asi na ní měl zálusk někdo potřebnější.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#1360 Příspěvek od rnbw »

Na zberny dvor nechodim, ale ked v blizkosti pristavia velkokapacitny kontajner, tak sa pozriem.
msar

#1361 Příspěvek od msar »

Posledně, když jsem vezl vyhodit binec z úklidu, tak tam bylo pár odřezků dlažby. Nechtěl jsem to dát do velkoobjemového, tak jsem je hodil do kontejneru na stavební odpad - to uviděl dráb na kamerách a chtěl to zaplatit 0,6Kč / kg. Nebo u pneumatik si zapisuje počet kusů, máš nárok odevzdat 8 kusů za rok. A kdybys opravil střechu garáže a chtěl vyhodit asf. lepenku, tak účtují 4,8Kč / kg.
Zatímco jinde v okolí odevzdáš bezplatně, obci stačí, že to lidi dají do příslušného kontejneru a nemají tam jako u nás přísného šerifa v reflexní vestě SECURITY a další tři pohůnky (jeden na place, druhý u monitoru kamer a třetí ležel na gauči a četl si knížku)
kejki

#1362 Příspěvek od kejki »

Tom82 píše:Chlapi a jak to v těch sběrných dvorech vlastně probíhá? To tam na férovku přijede, řeknete, že jim jdete prohrábnou elektro odpad, oni vás nechají a zdarma si odvezete co jste ulovili?
V malých městech v příslušnou dobu lidi vozí a jiní lidé čumí a odvážejí. Řekl mi: vemte si to třeba všechno...
EKKAR

#1363 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:U nás provozuje sběrňák město a je zabezpečenej líp než Fort Knox. Kdyby to šlo, tak tam na každým rohu vymrsknou špačkárnu s kulometem. A dovnitř může človek jen po předložení sběrový identifikační karty. A podezřelý osoby jsou při odjezdu prohlížený, zda náhodou něco neodváží. Jo a pokud někoho nachytaj, tak to řeší přestupková komise města jako krádež. To mě nepotkalo ale jednou jsem tam viděl pěknou Soňáckou věž a nešlo se s poskokem dohodnout ani za prachy. Asi na ní měl zálusk někdo potřebnější.
Třebová dtto. V druhotnejch surovinách se točej velký prachy ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1364 Příspěvek od Hubert_79 »

Netahám krámy ze sběrného dvora, tam to nejspíš ani nepůjde. Koukám do červených kontejnerů, jsou u nás na Petřinách čtyři. Když jsou velkoobjemové kontejnery, tak samozřejmě nahlédnu i tam.
No, kazeťák jsem očistil, nahlédl dovnitř, zapojil a zjistil následující. Chybí tam řemínek na pohon setrvačníků u tónových hřídelek, jinak mechanika žije a má snahu fungovat. Přetáčí na obě strany. Dalším jsem zjistil, že motorek pohánějící ty tónové hřídelky se rozběhne ihned po zasunutí do elektřiny, ačkoli vypínač je vypnutý. Současně s tím i při vypnutém svítí prosvětlení kazety. Nemá to klasický vypínač, trafo je napojené rovnou na síť, tudíž se spínání děje někde na základní desce.
S řemínkem problém asi nebude, ale s tím zapnutým motorkem (což si myslím, že na 100% takhle být nemá) si neporadím...
MiraSt

#1365 Příspěvek od MiraSt »

U nás máme dvakrát ročně "sběrný dvůr" Přijedou veliká auta a odvezou co potřebuješ. Když jsem minule odvážel akumulátorky a jiný e-odpad tak jsem je požádal jestli se můžu kouknout do skřňového auta s elektroodpadem. Nebyli proti a mohl jsem si vzít co bych chtěl.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“