Nabíjení - výměna baterky u novejch aut
Moderátor: Moderátoři
- feliz_navidad
rnbw píše:Cina ich vo velkom vyuziva. EU nechce byt pozadu.
Malej rozdíl je v tom, že číňan díky technologiím hraje čím dál větší roli ve světě a díky tomu se číňan (řadovej) má nesrovnatelně jinak než číňan v montérkách za Maa co se týče života a svobod. V EU si tím vývojem svobod za poslední roky nejsem až tak jist. Resp. zákazů a nařízení.
TAKJAN píše:Pokrok nezastavíš![]()
Souhlas. Mám zkušenost, že mladší auto bylo vždy lepší než to starší. U současného skoro 10-letého mám všechny ty vychytávky a nějak je neanalyzuji a ani mi nevadí. Jen asi před 4 lety jsem se nechal zblbnout podobnou diskusí na tomto fóru a vyměnil jsem 6-letý akumulátor, aby mne náhodou nezradil. Asi předčasně. A moje první Š-105 byla po 6 letech celá rezavá. Šla pryč, i když možná líp nabíjela, ale zas hůř startovala. Dnešní auto startuje do 0,5 až 1 s, V porovnání s dřívějším protáčením by asi stačila poloviční kapacita aku, nebo to řízené nabíjení.
Pikofarad píše:Ani před deseti lety jsem neměl v KIA "inteligentní" dobíjení a start-stop.Baterka vydržela 7 let.
V Xaře Picasso taky nebyly žádný hovadiny a origo baterka odešla až rázem na přerušenej článek po 13 letech, jak vyprávěl kámoš, co si Picasso ode mne po 9 letech vzal.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- hajeklubos
Luboš
hajeklubos píše:Pochybuju, že to bude něco digitálního
Ano je to digitální, třeba LIN-Bus, nebo CAN. A není to nic aktuálně nového, ale používá se to už dobrých 15let i u aut střední třídy.
Škoda že jsem si neudělal fotku, měl jsem rozpitvanou jednu řídící desku (záměrně neříkám regulátor) a je v tom součástek jak v malé televizi.
- hajeklubos