Nabíjení - výměna baterky u novejch aut

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TAKJAN

#31 Příspěvek od TAKJAN »

Pokrok nezastavíš :oops: Zajímavé, že já na 24 let starém autu takový kokotiny nemám, ale alternátor Bosch je na to připraven, má pin pro komunikační sběrnici.
Pikofarad

#32 Příspěvek od Pikofarad »

Ani před deseti lety jsem neměl v KIA "inteligentní" dobíjení a start-stop.Baterka vydržela 7 let.A můžeme být rádi že euro 7 prošlo v ořezané podobě proti požadavku EU.
rnbw

#33 Příspěvek od rnbw »

Crifodo píše:Vůdcové starých diktatur by se divili, co všechno neuměli nařídit a zakázat.

Vtedy na to neboli technologie. Dnes uz su, Cina ich vo velkom vyuziva. EU nechce byt pozadu.
feliz_navidad

#34 Příspěvek od feliz_navidad »

2 badoch:
U Rapidu se (alespoň v mém případě) deaktivovalo řízené dobíjení při zapnutých potkávacích světlech.
Crifodo

#35 Příspěvek od Crifodo »

rnbw píše:Cina ich vo velkom vyuziva. EU nechce byt pozadu.

Malej rozdíl je v tom, že číňan díky technologiím hraje čím dál větší roli ve světě a díky tomu se číňan (řadovej) má nesrovnatelně jinak než číňan v montérkách za Maa co se týče života a svobod. V EU si tím vývojem svobod za poslední roky nejsem až tak jist. Resp. zákazů a nařízení.
Bernard

#36 Příspěvek od Bernard »

TAKJAN píše:Pokrok nezastavíš :oops:

Souhlas. Mám zkušenost, že mladší auto bylo vždy lepší než to starší. U současného skoro 10-letého mám všechny ty vychytávky a nějak je neanalyzuji a ani mi nevadí. Jen asi před 4 lety jsem se nechal zblbnout podobnou diskusí na tomto fóru a vyměnil jsem 6-letý akumulátor, aby mne náhodou nezradil. Asi předčasně. A moje první Š-105 byla po 6 letech celá rezavá. Šla pryč, i když možná líp nabíjela, ale zas hůř startovala. Dnešní auto startuje do 0,5 až 1 s, V porovnání s dřívějším protáčením by asi stačila poloviční kapacita aku, nebo to řízené nabíjení. :wink:
rnbw

#37 Příspěvek od rnbw »

Bernard píše:Mám zkušenost, že mladší auto bylo vždy lepší než to starší.

To platilo len do istej doby. Uz sme za vrcholom a spolahlivost ide dolu.
Celeron

#38 Příspěvek od Celeron »

Pikofarad píše:Ani před deseti lety jsem neměl v KIA "inteligentní" dobíjení a start-stop.Baterka vydržela 7 let.

V Xaře Picasso taky nebyly žádný hovadiny a origo baterka odešla až rázem na přerušenej článek po 13 letech, jak vyprávěl kámoš, co si Picasso ode mne po 9 letech vzal.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jimirek
Moderátor

#39 Příspěvek od jimirek »

Oddělen OT do samostatného vlákna, viz http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&t=105677. jimirek
vicious

#40 Příspěvek od vicious »

Odpojil som konektor z bočníka, ako bolo poradené. Skutočne sa ako vedľajší efekt deaktivoval Štart-Stop. V momente, keď mal zhasnúť motor pri zastavovaní na križovatke, sa na displaji medzi budíkmi ukázala hláška v zmysle "Porucha systému štart-stop", po niekoľkých sekundách zmizla, motor sa nevypínal.
hajeklubos

#41 Příspěvek od hajeklubos »

Vážení, měl bych dotaz. O tomto nabíjecím nápadu říše vím jenom to co jsem si přečetl. Další kurvítko a zaplať. Pokud je regulátor alternátoru stále uvnitř statoru, musí napětí nabíjení ovlivnit něco co příjde po drátu. Pochybuju, že to bude něco digitálního. Nebyla by cesta odříznout kecání nějaké přiblblé řídící jednotky do napětí regléru v těchto místech. Někdo psal, že má osazen alternátor, který má přípravu na toto zvěrstvo a fungoval mu bez toho dalšího řízení. Možná jsem mimo mísu. Taková úvaha.
Luboš
Pikofarad

#42 Příspěvek od Pikofarad »

hajeklubos píše: Nebyla by cesta odříznout kecání nějaké přiblblé řídící jednotky do napětí regléru v těchto místech. .

Cesty jsou,jen vždy to počítač vyhodnotí jako závadu a rozsvítí kontrolku.
bc546

#43 Příspěvek od bc546 »

hajeklubos píše:Pochybuju, že to bude něco digitálního

Ano je to digitální, třeba LIN-Bus, nebo CAN. A není to nic aktuálně nového, ale používá se to už dobrých 15let i u aut střední třídy.

Škoda že jsem si neudělal fotku, měl jsem rozpitvanou jednu řídící desku (záměrně neříkám regulátor) a je v tom součástek jak v malé televizi.
hajeklubos

#44 Příspěvek od hajeklubos »

Já nemluvím o řídících jednotkách. Já chci vědět co je v samotném "novém" alternátoru za reglér 14.2V.
bc546

#45 Příspěvek od bc546 »

hajeklubos píše:Já nemluvím o řídících jednotkách. Já chci vědět co je v samotném "novém" alternátoru za reglér 14.2V.

No právě - žádný regler, ale komplet samostatná digitální ŘJ s funkcí regulátoru.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“