Pevná IP adresa, divný chování

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Zaky

#16 Příspěvek od Zaky »

Jestli máš nějaký notebook, tak ho připoj přes tu stejnou wifi, jako máš ESP, spusť na něm https://www.hw-group.com/software/hercu ... up-utility , naforwarduj si na jeho IP nějaký port, otevři si socket a zkus se k tomu připojit zvenku, tím ověříš, že ti to neblokuje nic u tebe v síti a problém je opravdu v tom ESP.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
matahari

#17 Příspěvek od matahari »

Není na těch dvou AP 2x NAT?
pocitujlasku

#18 Příspěvek od pocitujlasku »

takze tie fungujuce zariadenia su na kabli a nefunkcne na wifi? mas tu wifi, kde to nejde pripojenu ako len AP, alebo ako router? Idealne je tam vypnut dhcp, privodny kabel dat do LAN portu a potom sa to sprava len ako mostik kabel->wifi.
No vidis, a tak si sa bal
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

matahari píše:Není na těch dvou AP 2x NAT?

Ne, jen na Comtrendu. Na Archeru nic.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
matahari

#20 Příspěvek od matahari »

Jasně, takže Comtrend má na WAN veřejnou IP (nebo ji tam má od ISP NATovanou 1:1) a z Comtrendu vede kabel do switche Archeru. Všechny zařízení jsou tedy na jednom IP rozsahu (subnetu) asi 192.168.xxx.xxx a DHCP server běží na Comtrendu.
Pokud je to takhle, tak je to divné, ale už jsem psal o ověření otevřeného portu.
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Tak problém není v portech ani v natování. To jsem dělal na různých místech už mockrát a problém jsem s tím nikdy neměl. Jenže se to vždy týkalo dodaného funkčního zařízení.
Nejblíž byl Zaky. Dělá to HTML, co leze ze serveru. Mám tam něco blbě a na cestě ke klientovi se to někde něčemu nelíbí. Zkusil jsem ty nejjednodušší příklady, co jsou u knihoven Ethernet.h Ethernet2.h a pár jiných příkladů a tam jim to chodí. Musím šáhnout znova po učebnici HTML od Grady a projít to kde dělám chybu. :oops:
Jirka

pocitujlasku

#22 Příspěvek od pocitujlasku »

html nebude problem, skor hlavicky ktore mu posielas v odpovedi, ak je to staticka stranka, tak posielaj http 1.0 namiesto 1.1 a na konci ukonci spojenie.
Alebo je problem, ze nesedi velkost, ktoru posielas v odpovedi s tym, co skutocne posielas a prehliadac caka na dalsie data.
No vidis, a tak si sa bal
Zaky

#23 Příspěvek od Zaky »

Ono ale vůbec nejde otevřít socket, zkoušel jsem pouze připojit klienta na server a nic. To přece ještě žádné HTML nepotřebuje.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Celeron

#24 Příspěvek od Celeron »

Ono to bude ještě něco jinýho. Když jsem to nadrátoval a přepsal z Wemose D1 na Uno, tak to s naprosto stejným HTML chodí.
Možná bude problém v jiných ethernet knihovnách co oba procíky používají.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“