NEVO Magic PRO LPG pokročilé precizní nastavení map
Moderátor: Moderátoři
Já osobně jezdím na benzíny s ETBE, protože u LPG mi ten benzín zůstává v nádrži déle. A klasicky benzín s biosložkou má skladovatelnost jen 30 dní. Jednou sem před zimou zapomněl v motorce vypustit karburátory a po zimě jsem si mohl střihnout jejich kompletní rozborku do mrtě a vypucování všeho od vysrážené sračky.
Dál jsem pokračující diskuzi četl jen tak zběžně. Nouzový start není až takový problém, pokud není teplota pod 0°C. Tam už se fakt Butan v palivu neodpařuje. Sám netuším jestli vůbec jednotka umožní nouzový start pod 0°C na reduktoru. U KME jsem to nezjišťoval a starý LandiRenzo IGS to pod 5°C s nouzovým startem na LPG přepínal za 30s zpět do benzínu (tehdy mi samo motor vždy zdechnul, protože mi umřelo čerpadlo v nádrži. Ale opakovanými starty sem trochu pohnul s teplotou reduktoru a doskákal domů
Jo a adaptace +7,8% a +8,6% to už spíš ukazuje že někde není něco úplně v pořádku. Aditivních +7,8% bych řekl ok na volnoběh někde něco drobně nesedí to je i ok, ale multiplikativních +8,6% za zvýšených otáček a jizdy to už na něco ukazuje. Nevím jak jiné značky ale třeba VW říká že povolený rozsah je +-10%, co je mimo rozsah je vada. Sám mám na benzín v té staré 1.8 20V -5%/+1% a k tomu sem ladil i plyn aby měl +- stejné korekce.
Máš v tom hoklej - rakeťák s otevřeným cyklem je jednodušší než s uzavřeným, protože vyexpandovaný médium z pohonu turbočerpadel vyfukuje mimo. Uzavřenej "spotřebovává" plyn vyexpandovanej z turbočerpadel v dalším spalovacím cyklu, což je technologicky o dost náročnější.Nakadah píše:... Američani zvyklí na primitivní V6 a V8 OHV když vidí TFSI tak je to pro ně složité jak raketový motor s otevřeným cyklem.
A kutilmile - nelituju tě