Rozbila se mi pračka LG direct drive
Moderátor: Moderátoři
No jo, já mám 3 děti, průměr 13 let, pračka jede "nonstop" a bohužel nepere upocené prádlo.bu2520 píše:Třičtvrtiny prádla se pere v podstatě jen proto, že je upocená a to musí vyprat jakákoliv pračka, často mám dotaz že pračka zanechává zbytky prášku.
Ale aby jsi mě pochopil. Nikdy jsem nevyhodil fungující pračku a zatím každá před vyhozením prošla opravou. Nicméně 30 let starou pračku nechci - na to jsem reagoval.
Když s tím pootáčím, tak v jednom místě je to víc měkký a když pořádně zatlačím, tak klepu o zadní stěnu vany.
A je to proti prohlubni na bubnu pro rameno výztuhy.
Dík za radu, příčina smrti známa, nemusím dělat pitvu, než tu mrtvolu odvezou
Zadní víko vany s ložisky 3kKč, osa s výztuhou bubnu 1kKč, moje práce 3kKč
Koupil jsem asi vystavenou ve slevě, u DATART za 7,6kKč s dopravou a odvozem mrtvoly.
Cust píše: Nicméně 30 let starou pračku nechci - na to jsem reagoval.
Tak nechtěj. Vidím, že jseš ještě relativně mladej a nevíš že v devadesátkách se ještě dělaly kvalitní a poctivý věci. A propo, kolik dnešních praček musíš koupit abys mohl 30 let prát? Tři, čtyři, nebo víc?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Obdobně jako masírka bolševická neblahé paměti, jen jaksi v obráceném gardu a s jinými "hovnotami".
No a zejména mlamojům (tím nemyslím pana doktora) to nevysvětlíš, protože nic nezažili, ještě méně toho vědí a dnešní realitu považují za tzv. "normální"...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
https://www.kupaoprav.cz/loziskova-sada ... 36er4001a/
https://www.kupaoprav.cz/kriz-bubnu-do- ... 34er1004a/
a to se musí celeá vana vyndat, v podstatě to celý odstrojit, rozebrat a zalepit vana, ten šlic je tam prodřenej snad po třetině obvodu.
U Tatramatky jsem se stím nepáral, vyměnil jsem lořisko a gufero, očistil jsem to a na trhlinu u těch těch patek zevnitř dal záplatu z hadru namočenýho v alkaprénu.
Vydrželo to asi 2 roky, než se ta patka vyrvala, 2 roky praní plínek
Hit devadesátek Tatramat 245 si bohužel pamatuju.Celeron píše:Tak nechtěj. Vidím, že jseš ještě relativně mladej a nevíš že v devadesátkách se ještě dělaly kvalitní a poctivý věci. A propo, kolik dnešních praček musíš koupit abys mohl 30 let prát? Tři, čtyři, nebo víc?
Myslíš v provozu nonstop nebo tak jak ji využíváš ty doma?Celeron píše: A propo, kolik dnešních praček musíš koupit abys mohl 30 let prát? Tři, čtyři, nebo víc?
Ty gumové dorazy (použil jsem "hrušky" původně určené jako doraz nápravy u Škodovky - nebo možná tyhle?) fungovaly perfektně. Ohrádka byla z dřevěných latí přišroubovaných k podlaze a "hrušky" byly zevnitř po dvou na kratších příčných stranách ohrádky. Na podélných stranách ohrádky byla opět zevnitř vymezovací (nebo spíš vodicí) kolečka, nějaký nábytkový typ.
Prostě pračka disponující zespoda vlastními podélně fungujícími kolečky musela mít určitou možnost pohybu (tím se kompenzovaly vibrace bubnu, neb ten neměl vnitřní odpružení), zároveň ji ale člověk nechtěl úplně potkat v jiné místnosti
Jo, to ještě lidi museli něco umět a snášet.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.