Regulace výkonu infrazářiče
Moderátor: Moderátoři
Regulace výkonu infrazářiče
https://techfun.sk/cs/produkt/ac-napato ... 20v-4000w/?
ZVUK2000 píše:Jednocestný usměrňovač se v síťovém napájení v dnešní době kvůli chráničům AC NEDOPORUČUJE!
Jdeš na to opačně
v dnešní době se chrániče typu AC nedoporučují. Ne že se nedoporučují zdroje možného DC proudu který je znecitilvý. To by rovnou mohli nedoporučovat spínané zdroje a 90% současné moderní elektroniky
Nevím jak dramatické je snížení účinku infrazářiče pokud mmá nižší teplotu.
Pokud by tommu tak bylo, tak kromě nabízených řešení by se možmá dala použít regulace dvoustavovým termostatem nebo použít PWM s dlouhou periodou (klidně 10 i více minut).
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Zářič mám v posilovně, kde nemám jiný zdroj tepla. Když je tam teplota na nule, tak plný výkon přijde vhod, ale po tom, co se dostanu "do tempa", je jeho výkon až moc velký. Na druhou stranu mít ho vypnutý úplně také není zrovna komfortní..Tedy dočasné snížení výkonu třeba na polovinu, by bylo dobré. Zkoušel jsem najít regulátory do zásuvky (skrz které bych intenzitu upravil), ale ty jsou stavěné na mnohem menší zátěž, nebo vyjdou na nesmyslné peníze. Nicméně něco takového jsem si představoval pod "elegantním" řešením.
Ten AC napěťový regulátor, jak posílal alj, bude asi nejlíp splňovat moje požadavky..[/b]