Operační zesilovač 5MHz
Moderátor: Moderátoři
Operační zesilovač 5MHz
Mám oscilátor 5MHz s výstupním napětím cca 350mV na odporu 2k a signál z něj bych potřeboval zesílit na úroveň jednotek voltů.
Předem díky za Re, Fanda.
A kutilmile - nelituju tě
Parametricky jsem hledal, ale stejně bych musel projít mraky datasheetů a výsledek zatím 0. Proto jsem to zkusil tady, jestli někdo alespoň přibližně z hlavy neví, kdo už třeba něco takového řešil.
Pro mne klíčové je, co jsem napsal do dotazu, ve všem ostatním se mohu přizpůsobit.
A kutilmile - nelituju tě
Osobně bych udělal jednoduché diskrétní řešení s komplementárním koncovým stupněm, 5 MHz sinus není zase tak moc (samozřejmě pokud zvolíš vhodné transistory a uděláš pořádný layout DPS).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Bohužel v jeho DS není graf Au vs f, ale myslím si, že 5,5 MHz je zcela mimo jeho možnosti (mimochodem má power bandwith 70 kHz a unity gain bandwith 50 kHz, i když s kompenzací).
Nějaký IO pro koncový stupeň z CRT aplikace by možná nebyl tak úplně nepoužitelný, ale myslím si, že bude problém s tím rozumně nízkým napájením (nebo značnou výkonovou ztrátou při vyšším).
Kdybychom věděli bližší údaje (třeba požadavek na zkreslení, stabilitu zesílení/amplitudy atd.), tak by možná šlo vymyslet něco lepšího.
Napadá mě něco jako koncový stupeň pro malý KV vysílač...
kdo ne - hledá důvod.
Když dáš 772 a 882 fake, tím možná líp, protože mají menší čip než originály a tím menší kapacitu Cbe a Ccb, poznáš je podle toho, že magnetují.
AD826 koupíš na Aliku letovanej, použitej, ale origo. za 20kč.
Ale třeba ho honíš nad přípustnými hodnotami a nějak to dává...
kdo ne - hledá důvod.