HUGHES KETTNER EDITION TUBE 20TH ANNIVERSARY - schéma
Moderátor: Moderátoři
HUGHES KETTNER EDITION TUBE 20TH ANNIVERSARY - schéma
Nemá někdo schéma (nebo odkaz) na tohle kombo:
HUGHES KETTNER EDITION TUBE 20TH ANNIVERSARY ?
(Nezaměňovat prosím s HUGHES KETTNER TUBE 20, to je běžně k dispozici.) Moc díky...
. . . budeš to opravovat, nebo "jen" sháníš schéma ?
Opravovat není asi co, po vykastlování zesilovače se ukazuje, že problém je asi už v konstrukci. Ten Edition Tube má oproti Tube 20 o dva poťáky méně a tím to zřejmě podělali, protože při LEAD režimu a plných basech to má snahu houkat (samo od sebe) a míra houkání-nehoukání je ještě závislá na CLEAN volume. Proto jsem chtěl nahlédnout do schématu a pokusit se s tím něco udělat. Schémata obou komb budou samozřejmě hodně podobná...
Jinak s tím kombem jde bez problémů hrát, ale je potřeba si s nastavením knoflíků pohrát...
JiriTom píše:při LEAD režimu a plných basech to má snahu houkat (samo od sebe) a míra houkání-nehoukání je ještě závislá na CLEAN volume.
hmm . . . to je zajímavá závada.
můžeš to nahrát a dát někam sdílet ?
tipuji, že je to čistě akustická vazba na nějaký prvek v zesilovacím řetězci, který reaguje na vibrace . . .
zkus odpojit vnitřní reproduktor a připojit místo něho jiný, trochu dál od toho komba . . .
tím zjistíš jestli je to vazba elektrická, nebo mechanická . . .
Akustická vazba to není, je to zřejmě elektrická vazba, způsobená buď stárnutím součástek, nebo konstrukční vadou apod., kdy vznikne podmínka pro vznik oscilací. Zvuk je podobný "houkání" s kmitočtem zřejmě 100 Hz (neměřil jsem, odhad). Jak jsem říkal: nechám to, jde s tím žít - ubrat basy, hraje na to kytara a i s basy na minimum to hraje skvěle...
Zkusil jsem to až já - náhodně při testu komba. Nechám to být.
Pokud by to časem vadilo, bude nutno se ponořit hlouběji...
Clean mód jede naprosto v pohodě - bez brumů a pod., tak soudím, že zdrojové kondy jsou ok...