Přeposlání emailu do Androida
Moderátor: Moderátoři
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
josef_novak píše:Ze srandy jsem si to nyní zapnul, nastavil jeden účet, který mám na vlastní doméně + serveru a přišlo to ihned.
Ale tohle mi taky chodí. Pokud odešlu z Gmail zprávu z email adresy, co má Wemos, tak mi to textovku na T-Mobilu vypíše. Prostě tam stále musí být ten lidskej mezičlánek, automaticky přeposlat to nejde.
- josef_novak
- pocitujlasku
a v kode by si mal mat nieco taketo:
Kód: Vybrat vše
#define SMTP_HOST "smtp.t-email.cz"
#define SMTP_PORT 465
#define AUTHOR_EMAIL "tvoje prihlasovacie meno do t-zone"
#define AUTHOR_PASSWORD "tvoje heslo do t-zone"
#define RECIPIENT_EMAIL "603xxxxxx@t-mobile.cz "
Něco jako:
#define AUTHOR_EMAIL "muj_wemos@celeron.cz"Zdroj: Nastavení služby E-mail do SMS
Zde kliknete na tlačítko Zapnout a aktivujete si adresu ve tvaru tel_číslo@sms.t-mobile.cz a vyplníte názvy e-mailových účtů, ze kterých chcete být upozorňováni o nově došlém e-mailu.
Pokud mu při odesílání přímo z Gmailu jde úspěšně odeslat zprávu, která přijde na xxxxxxxxx@sms.t-mobile.cz i když v účtu Gmailu nemá nastavený parametr heslo do t-zone a i když Gmail není ve stejné síti jako t-mobile.cz pak by AUTHOR_PASSWORD nemělo být potřeba, protože ani Gmail ho nezná a přesto zpráva projde.
Celeron píše:Pokud odešlu z Gmail zprávu z email adresy, co má Wemos, tak mi to textovku na T-Mobilu vypíše.
Možná si tu nerozumíme.
Používáte ve Wemosu s tou knihovnou v message.sender.email email adresu odesílatele s doménou Gmailu?
Protože pokud odesíláte zprávu z Gmailu pak to není z adresy, co patří z hlediska emailového serveru Wemosu jelikož ten není emialovým serverem, ale jen klientem.
Connecting to Wi-Fi.
Connected with IP: 10.0.0.64
#### Connecting to SMTP server...
> C: ESP Mail Client v3.4.15
> C: Reading time from NTP server.....
> C: connecting to SMTP server
> C: Host > smtp.gmail.com
> C: Port > 465
#### SMTP server connected
> C: SMTP server connected, wait for greeting...
< S: 220 smtp.gmail.com ESMTP k10-20020a05600c1c8a00b0040e451fd602sm391798wms.33 - gsmtp
#### Sending greeting response...
> C: send SMTP command, EHLO
< S: 250-smtp.gmail.com at your service, [xx.139.xx.217]
< S: 250-SIZE 35882577
< S: 250-8BITMIME
< S: 250-AUTH LOGIN PLAIN XOAUTH2 PLAIN-CLIENTTOKEN OAUTHBEARER XOAUTH
< S: 250-ENHANCEDSTATUSCODES
< S: 250-PIPELINING
< S: 250-CHUNKING
< S: 250 SMTPUTF8
#### Logging in...
> C: send SMTP command, AUTH PLAIN
> C: xxxxxceleron@gmail.com
> C: *******************
< S: 235 2.7.0 Accepted
Successfully logged in.
#### Sending Email...
> C: send Email
#### Sending message header...
> C: send message header
< S: 250 2.1.0 OK k10-20020a05600c1c8a00b0040e451fd602sm391798wms.33 - gsmtp
< S: 250 2.1.5 OK k10-20020a05600c1c8a00b0040e451fd602sm391798wms.33 - gsmtp
#### Sending message body...
> C: send message body
< S: 354 Go ahead k10-20020a05600c1c8a00b0040e451fd602sm391798wms.33 - gsmtp
#### Finishing the message sending...
> C: finishing the message sending
< S: 250 2.0.0 OK 1706134532 k10-20020a05600c1c8a00b0040e451fd602sm391798wms.33 - gsmtp
#### Closing the session...
> C: terminate the SMTP session
#### Message sent successfully
> C: message sent successfully
----------------
Message sent success: 1
Message sent failed: 0
----------------
Message No: 1
Status: success
Date/Time: January 25, 2024 01:15:32
Recipient: xxxxx@volny.cz
Subject: Email odeslany z ESP8266
----------------
Tak jestli z toho někdo vyčte nějaký moudro. Santos píše u toho příkladu, že by mohl být problém s timestamp, ale date a time je správný. Taky tam píše o nutnosti pro některé servery nastavit NTP time zone. Zkoušel jsem gmt_offset = 1, což by měl být zimní čas a 2 jako letní ale žádný vliv.
edit: Ještě jsem zkusil odkomentovat aby odešlá zpráva z Wemosu byla HTML. Chotí to stejně jako holej TXT na každej email kam to pošlu ale přeposlat to stále nejde.
Zde kliknete na tlačítko Zapnout a aktivujete si adresu ve tvaru tel_číslo@sms.t-mobile.cz a vyplníte názvy e-mailových účtů, ze kterých chcete být upozorňováni o nově došlém e-mailu.
Zkuste si tedy u té služby na t-mobile vyplnit tu adresu xxxxxceleron@gmail.com, na Gmailu to přeposílejte ne na volny.cz, ale přímo na xxxxxxxxx@sms.t-mobile.cz a pak by mělo fungovat to automatické přeposílání přímo z Gmailu.
#define SMTP_HOST "smtp.t-email.cz"
#define SMTP_PORT 465
#define AUTHOR_EMAIL "přihlašovací jméno do t-zone"
#define AUTHOR_PASSWORD "přihlašovací heslo do t-zone"
#define RECIPIENT_EMAIL "603xxxxxx@t-mobile.cz"Tedy v tom Wemosu přes zmíněnou knihovnu odeslat email zprávu na server smtp.t-email.cz na portu 465 a namísto autorizace pro Gmail server zadáte parametry autorizace jako máte do Můj T-Mobile tj. do t-zone a neposílejte zprávu z Wemosu ani na cílovou email adresu na gmail.com ani na volny.cz, ale přímo na tu 603xxxxxx@t-mobile.cz
- pocitujlasku
Chcelo by to mozno overit aky email odosielatela tam musi byt. Podla mna by mal stacit ten isty, ktory je ako prijemca - autorizuje sa menom a heslom, ktore patri k tomu uctu, takze by to nemal byt problem.
Pripadne daj vypis, ako si daval na gmail, tam niekde bude napisane, co sa mu nepaci
No čím tohle může být? Že by Volny nebo T-Mobil bránil opakovaným emailům se stejným obsahem a pustil jen jeden po nějakým časovým úseku?
No jdu zkusit přímou cestu s vynecháním Volny.
- pocitujlasku
Zkouška portu 465:
> C: Reading time from NTP server.
> C: Host > smtp.t-email.com
> C: Port > 465
#### Error, unable to connect to server
! E: unable to connect to server
Connection error, Status Code: 0, Error Code: -100, Reason: unable to connect to server
Tohle je zkouška s portem 25:
> C: Reading time from NTP server.....
> C: Host > smtp.t-email.com
> C: Port > 25
#### Error, unable to connect to server
! E: unable to connect to server
Connection error, Status Code: 0, Error Code: -100, Reason: unable to connect to serverNejde ani jedno. Buď je špatnej název Host a nebo používají jinej port.
Další divná věc je, že když podle návodu T-Mobilu pro nastavení služby E-mail do SMS, tak tam nic není.
Nastavení najdete ve Službách > Nastavení služeb > záložka Ostatní služby > a tady se nachází položka E-mail do SMS. Zde kliknete na tlačítko Zapnou a aktivujete si adresu ve tvaru tel_číslo@sms.t-mobile.cz (např. 603123456@sms.t-mobile.cz) a vyplníte názvy e-mailových účtů, ze kterých chcete být upozorňováni o nově došlém e-mailu. Takže nic nastavit nemůžu.