oprava bluetooth repro - balancer
Moderátor: Moderátoři
- Tomas_elektrik
oprava bluetooth repro - balancer
Minulý týden repro nejde pustit ani na aku ani při napájení USB. Rozebráno a vše je na foto.
Můj dotaz zní. Máte někdo zkušenost s balancerem - ochraným modulem?
a) na foto je ten původní balancer od výrobce, koupil jsem nový - a žádná změna. tento:
https://dratek.cz/arduino/2027-ochranny ... -8.4v.html
Oba balancery (původní i nový) po připájení LiOn článků nedávají na bodech P+ a P- žádné napětí.
b) vyměnil jsem oba LiOn články, ověřené, nabité. Stejný stav. Na výstupu P+a P- žádné napětí.
Z celého akupacku zbyl jen přívodní kabel (černý a červený vodič). A i ten jsem odpojil. Pomocí nového balanceru - ochr. obvodu a dvou LiOn jsem vlastně vytvořil zcela nový akupack a nic z něj stále "neleze" Na P+ a P- nejsem schopen změřit jakékoliv napětí.
Jak má vlastně tento obvod fungovat. Máte s tímto někdo osobní zkušenost?
- Tomas_elektrik
a) na jaký zdroj to mám připojit, aby se to zaplo. Nerozumím.
Když měřím piny na desce, odkud se odpojil akupack (a repro je v USB nabíječi 2A), naměřím na pinech 5V. Po připojení packu se nic nestane.
b) Články jsou stejně staré, stejně nabité. Není mezi nimi žádný extrémní rozdíl. Souhlasím, že to nemůže být balancer, neboť napájecí (nabíjecí) napětí je nižší. Jen 5V. Přesto tento obvod má zajistit nabití obou článků, i když jsou tyto v sérii (max. 8,4V).
pozn. Repro jsem schopen pustit, když odpojím z tišťáku akupack (ze kterého nic neleze) a na piny připojím 8V. Repro se pak chová korektně. Jde zapnout, spáruje se s mobilem, hraje, ovládá hlasitost a přeskakování skladeb.
Kruciální otázka tedy zní. MÁM NA ODPOJENÉM AKUPACKU NAMĚŘIT NA p+ a p- NĚJAKÉ NAPĚTÍ?
Vždyť to repro po těch kabelech (červený a černý) aku nabíjí a po odpojení od zdroje (USB) tento akupack napájí repro několik hodin.
UŽ JSTE PROSÍM NĚKDO MĚŘIL TAKOVÝ OBVOD?
- Tomas_elektrik
- Tomas_elektrik
- Tomas_elektrik