Přeposlání emailu do Androida
Moderátor: Moderátoři
Ale vůbec nevím, proč to maká, protože na Volnym nemám žádnej filtr ani přesměrování do T-Mobilu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw píše:Keby ten kod nebola sracka, tak ti vypise "name or service not known" namiesto "unable to connect to server".
Díky za upozornění. Asi to vzniklo při přepisu adresy z google.com. Ten sračka kód je odpověď z Google Email, já s tím nemám nic společnýho.
edit: tak jsem to opravil na cz. SMPT na T-Mobilu už hlásí:
Kód: Vybrat vše
#### SMTP server connected
> C: SMTP server connected, wait for greeting...
< S: 220 smtp02.tmcz.cz ESMTP MTA
Ale je problém s autentizací. Problém je, že když není ta služba Email do SMS na T-Mobilu vypsaná, nemůžu se podivat na heslo, případně co musí být nastaveno.
< S: 535 5.7.8 Error: authentication failed: authentication failure
#### Error, authentication failed
! E: authentication failed
Connection error, Status Code: 535, Error Code: -105, Reason: authentication failedZítra budu muset zavolat na podporu T-Mobile.
Nejprve podpoře t-mobile to budou zřejmě nejrprve brát jako žádost o radu typu jak si nastavit parametry na nějakém free mailu což ovšem není tento případ. Bude dobré jim rovnou říct, že to potřebujete zprovoznit ne z nějakého free mailu, ale pro přístup z jednočipového mikropočítače tj. potřebujete znát nejen správnou adresu přímo na správný SMTP server, ale i to jaký typ spojení šifrovaný/nešifrovaný, jaký port a také jakou autorizaci pro tento účel použít a s jakými údaji. Tohle asi na běžné uživatelské podpoře vědět nebudou a budou vás muset propojit na technika, který se v tom u t-mobile vyzná podrobněji.
Ale není to ve službách nastavení přeposílání či Email do SMS ale u telefoního čísla.
Teď ještě zjistit, jestli se to dá filtrovat protože tak jak to mám mi to cpe do SMS úplně všecko, co přijde na Volny.
Ani nevím, jestli budu volat na technickou podporu T-Mobilu a dál bádat jak to posílat přímo, když tohle řešení je funkční. Sice oklikou ale je.
Ještě by mě zajímalo, jestli se dá u Androidních SMS nastavit pro konkrétního odesílatele SMS speciální zvukový upozornění. Jdu hledat na net.
- pocitujlasku
Kde je dílo netuším.
- josef_novak
- pocitujlasku
pocitujlasku píše:keby sa mu to podarilo napojit priamo na smtp t-mobile, tak by mal byt v poho.
Pohoda se bohužel nekoná. Pokud zadám moje přihlašovací údaje do T-zone:
AUTHOR_EMAIL "xxxxxx"
AUTHOR_PASSWORD "yyyy" tak to dopadne takhle:
..........
Connected with IP: 10.0.0.64
#### Connecting to SMTP server...
> C: ESP Mail Client v3.4.15
> C: Reading time from NTP server...
> C: connecting to SMTP server
> C: Host > smtp.t-email.cz
> C: Port > 465
#### SMTP server connected
> C: SMTP server connected, wait for greeting...
< S: 220 smtp01.tmcz.cz ESMTP MTA
#### Sending greeting response...
> C: send SMTP command, EHLO
< S: 250-smtp01.tmcz.cz
< S: 250-PIPELINING
< S: 250-SIZE 15360000
< S: 250-VRFY
< S: 250-ETRN
< S: 250-AUTH PLAIN LOGIN
< S: 250-ENHANCEDSTATUSCODES
< S: 250-8BITMIME
< S: 250-DSN
< S: 250-SMTPUTF8
< S: 250 CHUNKING
#### Logging in...
> C: send SMTP command, AUTH PLAIN
> C: xxxxxx
> C: ***********
< S: 235 2.7.0 Authentication successful
Successfully logged in.
#### Error, sender Email address is not valid
! E: sender Email address is not valid
#### -------------------------
#### Message sent success: 0
#### Message sent failed: 1
#### -------------------------
#### Status: failed
#### Date/Time: January 01, 1970 03:00:00
#### Recipient: 603zzzzzz@t-mobile.cz
#### Subject: Email odeslany z ESP8266
Error, Status Code: 0, Error Code: -112, Reason: sender Email address is not validChce to email adresu odesílatele, ne přihlašovací jméno do T-zone. Problém je, že Wemos žádnou email adresu nemá a jestli má, tak nevím jak jí zjistit.
Obávám se, že bez Google to nepůjde.
- josef_novak
- pocitujlasku
wemos nema, a ani nema dovod ju mat.
Ty ju musis napisat, podobne ako tie prihlasovacie udaje:
In your Arduino IDE, you can go to File > Examples > ESP-Mail-Client and experiment with the examples provided—you need to insert your email details (sender and recipient accounts), the SMTP server settings, and your SSID and password.
v prikladoch by malo byt aj to, ako sa definuje adresa odosielatela.
message.sender.name = F("ESP Mail");
message.sender.email = AUTHOR_EMAIL; -- Tu namiesto AUTHOR_EMAIL das svoj email, ktory bude vlastne 603xx - posles email sam sebe
oni proste v priklade vychadzali z toho, ze prihlasovacie meno na stmp je emailova adresa - je to taky standard takmer vsade.