Smrskosleva - tatarka v akci.

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od Lukas-Peca »

Kolega vzpomínal, jak na univerzitě v Žilině za socíku vedoucí jídelny denně kradl maso a odvážel v žigulíku domů. Studenti k obědu dostali jen flaksy. Někdo ho u toho vyfotil a fotku pověsil na nástěnku. A vedení školy pak oficiálně řešilo, že mají mezi studentským sborem chuligánského bonzáka, co si dovolil kydat špínu na soudruha vedoucího.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od Hubert_79 »

To byl ojedinělý exces. Všichni přece vědí, že dřív se ve školních a jiných jídelnách vařilo kvalitněji, než dnes v restauracích s Michelinskou hvězdou.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
xsc

#93 Příspěvek od xsc »

kevin_mitnick píše:A ne, zadna Ecka tam nejsou.
Protože se ty zkratky nepoužívaly. Ale třeba kyselina benzoová v tom samozřejmě byla, jen bez toho magického E :-)
rnbw

#94 Příspěvek od rnbw »

Presne tak. V udeninach bola rychlosol aj predtym, akurat sa tam nepisalo E250.
bu2520

#95 Příspěvek od bu2520 »

Praganda je tu od první republiky.
matahari

#96 Příspěvek od matahari »

Kdysi bylo výtečně, doma jsem si dal výbornou tatranku a potom jsem vyšel ven, aby mě spláchl kyselý déšť, který mi rozleptal sandály. Nadýchal jsem se kvalitního PM10 + PM2,5, kdy aspoň jednou týdně se musely omést parapety od nánosů popílku. Dokonce jsem šlapal na 1. máje v průvodu, zkrápěný radioaktivním deštíkem z Černobylu. Zářná doba to byla.
samec

#97 Příspěvek od samec »

Rozprávaš o tej dobe, akoby bola spôsobená počasím. Ale v skutočnosti bola spôsobená premotivovanými jedincami presvedčenými o svojej neomýlnosti úplne rovnako, ako dnes. A tým "rovnako" nemyslím ideológiu, ale premotivovanosť.
matahari

#98 Příspěvek od matahari »

Počasí mělo akorát vliv na to, kterým směrem se ty smrady pohybovaly, to vše popsané mi ublížilo daleko víc, než dnešní palmový olej, který žrát nemusím.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od Hubert_79 »

Tak ono když se to vezme kolem a kolem, tak on palmový olej sám o sobě špatný nebo zdravotně závadný není. Je na něm "blbé" spíš to, jak a za jakých okolností se pěstuje... Taky že se vozí přes půl planety.
Jinak - k "éčkům"; ono spousta dnes i dříve používaných látek jsou těmi zlými "éčky". Takže kde dřív byla kyselina citronová, je dnes E330, kde byl karamel je E150 a hned je to fujky.
rnbw

#100 Příspěvek od rnbw »

Palmovy tuk je asi stvrty najhorsi tuk, co sa tyka obsahu nasytenych tukov (vedie kokosovy a palmojadrovy, nasleduje maslo).
matahari

#101 Příspěvek od matahari »

No vidíš a to tady tatrankobijec Crifodo básní o tom, jak v tom bylo kvalitní máslo, které je s palmovým tukem v čele.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Hubert_79 »

Počkej, máslobijci byli na koni počátkem 90. let, kdy byly in rostlinné tuky typu Rama apod. Tak jak to teda je...
DukeNuke

#103 Příspěvek od DukeNuke »

EKKAR píše:
DukeNuke píše:Dokud to někdo bude kupovat, tak se to bude prodávat (a vyrábět). S tím nic nenaděláš.
Blbost. Sračky se vyrábějí ne proto, že by je trh žádal, ....
Omyl.Pleteš se ty. Nikdo mi dnes nenařizuje co a jak mám dělat. A dokud to někdo bude kupovat, byl bych sám proti sobě to nedělat. Otázka ceny s tím nemá co dělat, buď mi to za stanovenou cenu někdo koupí, nebo ne. Když budu dělat tatranku za 200,- z motorového oleje, tak dokud to někdo bude kupovat, budu je vyrábět.
xsc

#104 Příspěvek od xsc »

Hubert_79 píše:Počkej, máslobijci byli na koni počátkem 90. let, kdy byly in rostlinné tuky typu Rama apod. Tak jak to teda je...
Ty byly in už dřív. Rama to jen přebila reklamou, ale novinka to tehdy nebyla. Náš název pomazánkové máslo byl vynalezen už za komančů a stejně tak byly tyto tuky tehdy propagovány jako zdravá výživa. A s Herou se taky peklo už tehdy.
ransom

#105 Příspěvek od ransom »

A na chleba se už za bolševika mazalo "rostlinné máslo" Juno. Proti současné Floře nebo Ramě chutnalo jako bílá vazelína, jen bylo řidší.
Heru dobové bolševické reklamy nazývaly "vlastní sestrou másla".

Právě tak se za bolševika všude používaly takzvané "ztužené pokrmové tuky" s názvy Iva a Isa. Což byly převážně rostlinné tuky zpracované chemicky do až skoro voskovité či mýdlovité konzistence, s přídavkem odpadového sádla a loje. Z těch se dělalo kdeco, včetně listového těsta. V jídelnách byla Iva nejčastěji používaný tuk.

Před revolucí přišel ještě podobný tuk trochu jemnější konzistence, určený ke smažení - čistě rostlinný, chemicky ztužený Ceres Soft. Poslední zmínku o něm jsem objevil před asi patnácti lety - údajně to byl nejlepší tuzemský lubrikant na anální fisting...
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“