Smrskosleva - tatarka v akci.
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Jinak - k "éčkům"; ono spousta dnes i dříve používaných látek jsou těmi zlými "éčky". Takže kde dřív byla kyselina citronová, je dnes E330, kde byl karamel je E150 a hned je to fujky.
Omyl.Pleteš se ty. Nikdo mi dnes nenařizuje co a jak mám dělat. A dokud to někdo bude kupovat, byl bych sám proti sobě to nedělat. Otázka ceny s tím nemá co dělat, buď mi to za stanovenou cenu někdo koupí, nebo ne. Když budu dělat tatranku za 200,- z motorového oleje, tak dokud to někdo bude kupovat, budu je vyrábět.EKKAR píše:Blbost. Sračky se vyrábějí ne proto, že by je trh žádal, ....DukeNuke píše:Dokud to někdo bude kupovat, tak se to bude prodávat (a vyrábět). S tím nic nenaděláš.
Ty byly in už dřív. Rama to jen přebila reklamou, ale novinka to tehdy nebyla. Náš název pomazánkové máslo byl vynalezen už za komančů a stejně tak byly tyto tuky tehdy propagovány jako zdravá výživa. A s Herou se taky peklo už tehdy.Hubert_79 píše:Počkej, máslobijci byli na koni počátkem 90. let, kdy byly in rostlinné tuky typu Rama apod. Tak jak to teda je...
Heru dobové bolševické reklamy nazývaly "vlastní sestrou másla".
Právě tak se za bolševika všude používaly takzvané "ztužené pokrmové tuky" s názvy Iva a Isa. Což byly převážně rostlinné tuky zpracované chemicky do až skoro voskovité či mýdlovité konzistence, s přídavkem odpadového sádla a loje. Z těch se dělalo kdeco, včetně listového těsta. V jídelnách byla Iva nejčastěji používaný tuk.
Před revolucí přišel ještě podobný tuk trochu jemnější konzistence, určený ke smažení - čistě rostlinný, chemicky ztužený Ceres Soft. Poslední zmínku o něm jsem objevil před asi patnácti lety - údajně to byl nejlepší tuzemský lubrikant na anální fisting...