Blikání, mihotání zraku: Může být způsobeno elektřinou?
Moderátor: Moderátoři
- LOVECOKAMZIKU
Blikání, mihotání zraku: Může být způsobeno elektřinou?
mám poněkud nevšední problém / dotaz:
1. Již několik let se potýkám s jevem "blikání zraku"
2. Původně jsem předpokládal, že jde o "dozvuk" dlouhé práce na počítači. Ukázalo se však, že nikoliv.
3. Děje se jen v bytě.
4. Nejzřetelnější je tento jev ráno při přechodu z tmavé místnosti na světlo.
Proč spojuji s elektřinou:
1. Všiml jsem si, že když přejíždím prsty po kovovém těle notebooku, který je zapojen do zásuvky, lze cítit výrazné vibrace.
2. Na některých místech je tento jev výraznější (jiná část města, kancelář), na některých k němu nedochází vůbec (porovnával jsem samozřejmě vícero notebooků. Jev se opakuje prakticky u všech, které mají kovové tělo.)
3. Frekvence oné vibrace je shodná s frekvencí mihotání zraku.
Předem děkuji za případné reakce.
A.
[/b]
A kutilmile - nelituju tě
Ale s blikavkou to určitě nesouvisí, nás tady kdekoho už v životě brnělo tolikrát, že bychom ji museli mít všichni.
Zato prý to bývá průvodní jev více chorob v počátečním stádiu, kdy si pomalu zvykáš a nedochází ti to. Nemusí jít o oční chorobu, na to stačí vysoký nebo naopak příliš nízký krevní tlak (když to máš hlavně po ránu).
Kdypak jsi byl naposledy na očním, nebo vůbec u lékaře? Neodkládej to vyšetření. Jestli to zanedbáš dlouho, může být hůř.
- jardafiala
žárovka svojí setrvačností spoustu těchto efektů z principu vyřešila.
Je to zcela normální doprovodný jev těchto přístrojů. Jev je tím výraznější, čím je infrasonický generátor blíž k NTB, nebo spíš jak daleko je NTB od zdi.
BastlXXX píše:U toho notebooku by mohl být vadný kondenzátor ve zdroji. Na test lze vypájet odrušovací kondenzátor mezi výstupem zdroje a PE. Mělo by se jednat o bezpečnostní Y2, který by se měl správně pokazit jako otevřený (samozřejmě za předpokladu, že zdroj je napájen tří žilovým kabelem). Zdrojů podobné poruchy samozřejmě může být více.
Můžeš upřesnit to ..by se měl správně pokazit jako otevřený..?!
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
https://www.samsung.com/cz/support/mobile-devices/how-can-i-prevent-micro-vibrations/
A trvám i na tom, že na nějakou blikavku v oku to vliv nemá.
Jenže to chce navštívit lékaře a neptat se na internetu.