Smrskosleva - tatarka v akci.
Moderátor: Moderátoři
A co se dnešních věcí týče - prostě je nejím. Párek jsem měl naposled asi před 30 lety. Co občas, tak debrecínku, ale tu už jsem neměl taky aspoň 5 let. Salámy nekupuju, protože mi prostě nechutnaj. A pro klobásy jezdím k osvědčenýmu řezníkovi. Je to pár týdnů, co jsem propadl chuti a koupil si v kšeftě ostravskou klobásu. Byl to hnus. Prostě ty chuti mám z dětsví vrytý a když to chutná jinak, nejím to.
Chrousty jsme teda nejedli, ale vždycky v zimě si vzpomenu na výbornou polívku z vrany.
Cust píše:deformace je od rodičů, škola na tom má minimální podíl.
Jak kdy a jak v čem. Jednak občas zahlídnu, co je v osnovách, jednak o té afinitě k sušeným breberám slýchám/čtu u moderních lidí. Jejich rodiče jsou obvykle normální (konzervativní). Spíš než škola s jejími hovadinami v tom asi víc může napáchat společný tlak komerce a systém nařízení a zákazů, že tradiční a kvalitní strava vymizí a budou se vychvalovat ploštice a žížaly. Signální bude, jestli ty kvalitní potraviny vymizí ze stolů těch co se považujou za lepší lidi a co na to víc než mají.
I díky synkovi, který k jídlu potřebuje vyzkoušet všechno, plně chápu lidi, kteří jedí netradiční jídla. Já na to nikdy moc nebyl...
Cust píše:nejedli ani žabí stehýnka, krevety (já je měl dokonce v trojobalu), hlemýždě, grundle, škeble Myslím, ale vránu, holuba nebo psa měli.
Krevety, pokud se uměj udělat, tak jsou vynikající. To samý je humr, v podstatě kuře. Jedovatá škorpena, pokud se ví jak udělat, je taky dobrá.
Kalamáry a chobotka je nežratelnej igelit ať se to udělá jakkoliv. Slávky a podobný živočichy radši ne, kámoš se ve Španělsku přiotrávil.
Holoubata, ty byly super dokud žil děda, co byl holubář. Ale jedno bylo tak na olíznutí prstů. Psa jsem jednou měl u vietnamce aniž bych o tom věděl. Ale dalo se. Zaručeně se ale nedá Surströmming. Kluci to chtěli zkusit a slabší jedinci blili už několik metrů od talíře. Já neblil ale odešel.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- tomasjedno
ransom píše:Nebudou vegani protestovat, že se mouční červi nežerou, protože mají nesmrtelnou duši?
To můžou snad odjakživa, za svou osobu tím, že danou věc prostě nežerou. Tím svůj protest dostatečně a plně vyjádří. S určitou nemalou výhradou tak můžou učinit i za svoje děti. Což někdy někdo může považovat za svého druhu malé svinstvo, protože rozhodují za názorově nevyhraněného člověka který tak neměl možnost si názor svobodně vytvořit ale byl předtvarován, podobně jako když třeba někdo tahá potomka do kostela/mešity/synagogy dřív, než dozrál k nezávislým rozhodnutím.
pokud vegan nutí k změně preferencí někoho dál, páchá nátlak a podle toho pak může čekat reakce.
Vzhledem k tomu, že se potravinové preference zahrnující živočišné bílkoviny velkých savců formovaly tak dávno, kdy se člověk ani nedal nazývat člověkem a vydrželo to, je asi pošetilé čekat že to nějaký nerd nákupem novot na trhu za pět let převrátí.
Jo, rozesrat zemědělství válkou, dotacemi a kvótami jde, to jo. Destrukce je snadnější.
Dělají to i zvířata, pokud třeba samice lva nenaučí potomky lovit a žrát maso ulovených zvířat, tak potomek umírá, nejde čekat na to až bude názorově vyhraněný...
Tam by takový problém být nemusel. Jsou to živočichové, ale dost často bývají vynecháváni z definice zvířete, což je pak chápáno jako vývojově vyšší stupeň živočicha.ransom píše:Nebudou vegani protestovat, že se mouční červi nežerou, protože mají nesmrtelnou duši?
Pokud by se všichni shodli, že tato vývojově nižší skupina se sice skladbou buněčnou neliší od zvířete, ale liší se tím, že nemá duši, bylo by to celé průchozí.