Smrskosleva - tatarka v akci.

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
DukeNuke

#136 Příspěvek od DukeNuke »

To je chuť od chuti. Třeba u nás byl o škraloup boj. Otázkou je, jestli by se na dnešním mlíku ten škraloup vůbec udělal...
A co se dnešních věcí týče - prostě je nejím. Párek jsem měl naposled asi před 30 lety. Co občas, tak debrecínku, ale tu už jsem neměl taky aspoň 5 let. Salámy nekupuju, protože mi prostě nechutnaj. A pro klobásy jezdím k osvědčenýmu řezníkovi. Je to pár týdnů, co jsem propadl chuti a koupil si v kšeftě ostravskou klobásu. Byl to hnus. Prostě ty chuti mám z dětsví vrytý a když to chutná jinak, nejím to.
Chrousty jsme teda nejedli, ale vždycky v zimě si vzpomenu na výbornou polívku z vrany.
Crifodo

#137 Příspěvek od Crifodo »

Cust píše:deformace je od rodičů, škola na tom má minimální podíl.

Jak kdy a jak v čem. Jednak občas zahlídnu, co je v osnovách, jednak o té afinitě k sušeným breberám slýchám/čtu u moderních lidí. Jejich rodiče jsou obvykle normální (konzervativní). Spíš než škola s jejími hovadinami v tom asi víc může napáchat společný tlak komerce a systém nařízení a zákazů, že tradiční a kvalitní strava vymizí a budou se vychvalovat ploštice a žížaly. Signální bude, jestli ty kvalitní potraviny vymizí ze stolů těch co se považujou za lepší lidi a co na to víc než mají.
Dekker

#138 Příspěvek od Dekker »

kdysi dávno táta přitáhnul pražené moučné červy na ochutnávku .... vypadali jak arašídové křupky, jen menší a s černou hlavičkou, a světe div se, chutnali skoro stejně jak ty křupky :D
Cust

#139 Příspěvek od Cust »

Jo ono to bude spíše pražené než sušené... Každopádně mí rodiče to taky nejedli, nejedli ani žabí stehýnka, krevety (já je měl dokonce v trojobalu), hlemýždě, grundle, škeble (ve Francii jsem měl docela s jednoduchou úpravou a byly ok). Myslím, ale vránu, holuba nebo psa měli. Synek miluje suši, já to beru za podřadné jídlo pro přímořskou asijskou chudinu - tady za to vyhazují lidi velké prachy. Ostatně nedávno si synek v restauraci objednal sépiové rizoto a já tatarák. Co je na tom kvalitního/nekvalitního bych nerad soudil. Spíš jde o to co je moderní. Tradiční věci se budou držet dlooouho. A tu modernu jestli udává tlak komerce nebo ti jůtubeři (i když to už je taky asi archaismus) je mi putna. Klidně zítra smahnu grundle, defakto je to stejné jako cvrčci. Jinak cvrčky jsem ještě nezkoušel, ale grundle, i přestože měli smutné očička, jsem dal.
I díky synkovi, který k jídlu potřebuje vyzkoušet všechno, plně chápu lidi, kteří jedí netradiční jídla. Já na to nikdy moc nebyl...
Celeron

#140 Příspěvek od Celeron »

Cust píše:nejedli ani žabí stehýnka, krevety (já je měl dokonce v trojobalu), hlemýždě, grundle, škeble Myslím, ale vránu, holuba nebo psa měli.

Krevety, pokud se uměj udělat, tak jsou vynikající. To samý je humr, v podstatě kuře. Jedovatá škorpena, pokud se ví jak udělat, je taky dobrá.
Kalamáry a chobotka je nežratelnej igelit ať se to udělá jakkoliv. Slávky a podobný živočichy radši ne, kámoš se ve Španělsku přiotrávil.
Holoubata, ty byly super dokud žil děda, co byl holubář. Ale jedno bylo tak na olíznutí prstů. Psa jsem jednou měl u vietnamce aniž bych o tom věděl. Ale dalo se. Zaručeně se ale nedá Surströmming. Kluci to chtěli zkusit a slabší jedinci blili už několik metrů od talíře. Já neblil ale odešel. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
tomasjedno

#141 Příspěvek od tomasjedno »

Celeron píše:Zaručeně se ale nedá Surströmming. Kluci to chtěli zkusit a slabší jedinci blili už několik metrů od talíře.
Wiki píše:Nájemní smlouvy ve Švédsku také mohou obsahovat požadavek, aby se v bytě nekonzumoval surströmming.
:D
Dekker

#142 Příspěvek od Dekker »

Co se týče toho sushi tak ano. V číně a japonsku je to levné a běžné jídlo podobně jako v americe fastfood. Taky tomu ale tam odpovídá cena.

Tady v evropě je to prostě exotika a tak si to obchodníci přirazí.

mít na stole tataráček a sushi tak sáhnu po tataráčku :D
ransom

#143 Příspěvek od ransom »

To jsou právě ty rozdílný chutě.
Já mít na výběr mezi tataráčkem a sushi, zajdu do pekárny a dám si suchý rohlíky. Nevzal bych do huby králíka. Králík je kamarád. Ale psem nepohrdnu a ještě budu mlaskat...
Nebudou vegani protestovat, že se mouční červi nežerou, protože mají nesmrtelnou duši?
Crifodo

#144 Příspěvek od Crifodo »

ransom píše:Nebudou vegani protestovat, že se mouční červi nežerou, protože mají nesmrtelnou duši?

To můžou snad odjakživa, za svou osobu tím, že danou věc prostě nežerou. Tím svůj protest dostatečně a plně vyjádří. S určitou nemalou výhradou tak můžou učinit i za svoje děti. Což někdy někdo může považovat za svého druhu malé svinstvo, protože rozhodují za názorově nevyhraněného člověka který tak neměl možnost si názor svobodně vytvořit ale byl předtvarován, podobně jako když třeba někdo tahá potomka do kostela/mešity/synagogy dřív, než dozrál k nezávislým rozhodnutím.
pokud vegan nutí k změně preferencí někoho dál, páchá nátlak a podle toho pak může čekat reakce.
Vzhledem k tomu, že se potravinové preference zahrnující živočišné bílkoviny velkých savců formovaly tak dávno, kdy se člověk ani nedal nazývat člověkem a vydrželo to, je asi pošetilé čekat že to nějaký nerd nákupem novot na trhu za pět let převrátí.
Jo, rozesrat zemědělství válkou, dotacemi a kvótami jde, to jo. Destrukce je snadnější.
Cust

#145 Příspěvek od Cust »

To je trošku hloupost. Rodiče za svoje děti musí rozhodovat. Je to jejich povinnost. A to jak v rámci pokrmů tělesných, duševních, tak i duchovních. Říká se tomu výchova. Kdyby tohle nebylo, tak by jsme už dávno jako živočišný druh neexistovali. Výchova je nutná, ať s daným přístupem k výchově souhlasíš či ne.
Dělají to i zvířata, pokud třeba samice lva nenaučí potomky lovit a žrát maso ulovených zvířat, tak potomek umírá, nejde čekat na to až bude názorově vyhraněný...
Crifodo

#146 Příspěvek od Crifodo »

Já vím že je to hloupost (má to těžká omezení). Rozdíl je v tom, jestli ta "výchova" platí objektivně a univerzálně (na kraj útesu se nechodí a had se bosou nohou nedráždí) a nebo má alternativy. Dítě řízkožrouta má stejnou šanci se dožít dospělosti jako dítě co má žrát jen placky z mouky s pránou, víceméně to platí i odstínech víry. Pokud to moc netlačí proti proudu, viz ta pěkná historka o Waco. Ale to už má málo společného s cvrčkama a náhražkama žrádla.
Cust

#147 Příspěvek od Cust »

ransom píše:Nebudou vegani protestovat, že se mouční červi nežerou, protože mají nesmrtelnou duši?
Tam by takový problém být nemusel. Jsou to živočichové, ale dost často bývají vynecháváni z definice zvířete, což je pak chápáno jako vývojově vyšší stupeň živočicha.
Pokud by se všichni shodli, že tato vývojově nižší skupina se sice skladbou buněčnou neliší od zvířete, ale liší se tím, že nemá duši, bylo by to celé průchozí. :-D
ransom

#148 Příspěvek od ransom »

Crifodo píše:To můžou snad odjakživa...

No já jenom aby jednou nevzali útokem nějakej Mealworm-Burger stejně jako kdysi mekáč.
Crifodo

#149 Příspěvek od Crifodo »

ransom píše:aby jednou nevzali útokem nějakej Mealworm-Burger stejně jako kdysi mekáč.

Jestli se zrovna tyhle subjekty budou potírat, vůbec mi to nebude vadit, jeden ani druhý nemá nic společného mým pojetím kvality a kulinářství. Čili klidně ať pes žere psa.
matahari

#150 Příspěvek od matahari »

Proč tady fňukáš nad tatrankama, když se tu nakonec oháníš kvalitou a kulinářstvím? To si sebou neumíš udělat kvalitní, zdravou a kulinářsky zdařilou svačinu?
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“