Vyhráli jste vrtačku Makita!!!

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tomasjedno

#16 Příspěvek od tomasjedno »

Já taky. Poštovné zaplatím :D
Hill
Administrátor

#17 Příspěvek od Hill »

sis2 píše:Stačí si mailové adresy odkud chodí podobné sr*čky přidávat na seznam blokovaných adres a postupně se to vyčistí. ...

To moc nepomáhá: mám už 137 blokovaných adres a příště přijde mail, jako od Baumaxu, Kauflandu... (doplňte další obchoďáky, kde jsem dva tři roky nic nekupoval), Mallu, cloudového úložiště a dalších služeb, které jsem ještě nikdy nevyužil a neregistroval se u nich..., protože pod zobrazeným názvem profilu je skrytá pokaždé jiná adresa odesílatele.
Ale na druhou stranu zatím ještě vím, od koho maily otevírat, a od koho ne, tak to nezdržuji.
Jinak bych se už utopil v krabicích s elektrickým ručním nářadím, superantikontramultidokonalým progresivním nádobím, pod hlavou bych měl vysoko, protože by mi na takovou sumu žádná banka nedala ani úrok.
A s nabízeči naleštěných prdů jsem taky rychle hotový. Když nejsou víc, než dva do měsíce, tak i slušně a třeba i s humorem. Ti lidi jsou za to placení a někteří si skutečně nezaslouží být dvacetkrát za den posláni přímo tam.
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

Tak těm telefonním votravům už naštěstí sklaplo - a když se ještě nějakej vocas odváží, vybafnu na něj(na ni) "Policie! Poručík Vrána! Odkud máte tohle číslo? Okamžitě mi dejte vašeho vedoucího, maříte vyšetřování!!!" - a oni už si rozmyslej volat podruhý ...
Naposledy upravil(a) EKKAR dne 01 úno 2024, 11:55, celkem upraveno 1 x.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Crifodo

#19 Příspěvek od Crifodo »

Tak to nevím čemu vděčím za to, že na moje adresy toho od šmejdů chodí minimálně. A to přímo do spamu předfiltrací providerem. Kdysi chvíli spamoval Dexon, pak jakási Jitka s utěrkama. Nabídky na registraci firmy u dohazovatele zakázek, ty používaly adresu s č.p. ve formátu který mimo nich psal jen Finanční úřad, takže bylo zřejmé odkud databáze adres vane.
JirkaZ

#20 Příspěvek od JirkaZ »

Jardo, kombinace antispamu na serveru v kombinaci s antispamem v klientovi (oboje heuristické) mi všechny srágory filtruje s úspěšností téměř 100%.

Samozřejmě ale je potřeba to průběžně učit - zejména na začátku používání, pak už to jede samo a jen občas se něco upřesní ("dovysvětlí").

Samotné blokování adres je podle mě k ničemu.

No a pochopitelně jsou potřeba i další návyky z oblasti základní hygieny: pokud možno se nikde neregistrovat, nikam neposílat údaje apod.

Je to furt stejný, takhle jednám od začátku pohybu na webu (což se časově víceméně kryje s počátkem jeho existence v tuzemsku).

K nabízečům naleštěných prdů: já bych je tam poslal i 100x za hodinu, nebo raději častěji. Dobrý návod na jejich likvidaci je tady ;-)

Že jsou placeni za to, že opruzují? No a co, to přece není omluva, naopak.... Měli si vybrat takové povolání, kde nebudou obtěžovat ostatní.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
mhepp

#21 Příspěvek od mhepp »

Některé poštovní servery umožňují „více“ e-mailových adres pod jedním účtem ve tvaru obvykle neco+smeti@doména.cz (pokud mám email neco@doména.cz). U svého poštovního serveru používám pro oddělování podtržítko. Takže můžu udávat všude unikátní adresu třeba "něco_firma@doména.cz". Takže pokud se začne množit spam na nějakou adresu, tak vím, komu jsem ji původně dal a koho zjebat, protože nikdo jiný ji nemá oprávnění znát.

Ideálně aby pak nikde nefigurovala přímo adresa něco@doména.cz

Určitě toto umožňuje třeba google. Ostatní nevím, zkuste si to zjistit.
OK2STO

#22 Příspěvek od OK2STO »

Zdravím, mně se na to hodí maturita z ruštiny, když mně volají tak jim odpovídám : překlad što vy chatite ja vas neponimaju dosvidania.
A mám klid.
Jarda
maxijaroslav

#23 Příspěvek od maxijaroslav »

Zdravím!
Taky mi to chodí, obvykle ještě v balíčku s "půjčkou 200 000,-" a pokaždé z jiné, naprosto neuvěřitelné adresy. Je to asi nějaký šum...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“