Myčka AEG Triathlon - oprava oběhového čerpadla
Moderátor: Moderátoři
Myčka AEG Triathlon - oprava oběhového čerpadla
Problém s myčkou začal ukončením mycího procesu - blikaly LED LD10 a LD11.
Oběhové čerpadlo se netočilo, jen vrčelo. Otočit s rotorem šlo jen velmi těžko.
Zkusil jsem trochu postříkat zvenčí ložiska silikonovým olejem (na straně oběhového kola to moc nešlo). WD-čko jsem nepoužil, nemaže. Po připojení 230V se motor rozběhl, ale ložiska trochu pískala. Ideální by bylo ložiska vyměnit, ale nevím, jak demontovat bílé plastové těleso s oběžným kolem.
Těleso je uchyceno 3 šrouby. Poradí pls někdo? Nové čerpadlo s cenou přes 6 kKč bych už nekupoval (koupil bych novou myčku, možná opět AEG). Přikládám pár fotek. Předem dík za pomoc.
Plastová matice může být přímo ta vrtule, která je natočená na té hřídeli.
Taktéž bych zkontroloval fázovací kond, pokud tam je, ztrácí kapcitu a pak je malý rozběhový moment.
čerpadlo se potom dalo protočit lehce (nevím jestli nebyl nějaký bordel v turbínce). Zkoušel jsem povolit vrtuli (levý závit), nešlo to.
Myčku jsem znovu smontoval (trochu náročnější bylo usadit silentbloky od oběhového čerpadla do přísl. komůrek v dolním panelu a usazení hadicových sponek - použil jsem klempířské kleště) a zase funguje.
Dnes objednávám novou myčku (Bosch SMS6ZDW48E).
Je mi ale líto AEG myčku vyhodit, nabízím příp. zájemci myčku v tomto stavu za symbolických 300 Kč nebo díly (dohoda). Náš sběrný dvůr funguje až od jara, tak je ještě čas ....