Univerzální dálkové ovládání

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Univerzální dálkové ovládání

#1 Příspěvek od otakarv »

Přeji hezký podvečer. Chtěl bych si pořídit nějaký univerzální DO, občas se mi dostane do rukou nějaká ta TV nebo jiné zařízení bez DO a bez něj je někdy obtížné zařízení odzkoušet. Když jsem procházel internet a různé obchody tak jsem zjistil že jich je habaděj a nějak jsem se v tom množství ztratil. Obracím se proto zde na vás co nějaké to univerzální DO vlastníte zda by jste se podělili o svoje zkušenosti. Nyní mám doma dvě plasmy LG 42PQ3000, ta je funkční ale nemá DO a LG 42PT353 také bez DO ale nefunkční, potřebuje opravit až bude trochu času.
scorpions-cz

#2 Příspěvek od scorpions-cz »

Již několik let používám pro své zákazníky toto DO:
https://shop.atoselektro.cz/alien-4v1-p ... 14336.html
Je k tomu třeba ještě programátor, ale ten koupíš jedenou a máš ho na furt.
https://shop.atoselektro.cz/programator ... rd=programátor
Databáze na netu je celkem slušná.
hafca

#3 Příspěvek od hafca »

Já používám https://www.emerx.cz/predator.html a k němu není žádný programátor potřeba. Kódy jsou k tomu ke stažení taky a je jich opravdu dost.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Ten Predator je dobry, kupil som ho pod nazvom Changer. Najlepsia vec je moznost pripojenia k PC a vysielanie kodu priamo.
Urobil som si k tomu vlastny program na vysielanie RC5 a NEC kodov, takze viem "brute force" metodou zistit kody na ovladanie zariadeni, co nie su v databaze.

Idealne spojenie je s lacnym ovladacom CHUNGHOP L336 - ten nema ziadne databazy kodov, len sa vie ucit (napriklad z toho Changeru). A uklada si vsetko do EEPROM, takze nic nezabudne ani po vybiti baterii.
scorpions-cz

#5 Příspěvek od scorpions-cz »

Toho predátora taky znám, ale zákazníkům ho nedávám, páč by se našel chytrák a připojil by USBéčko a programoval si ho sám :twisted: a já měl po kšeftu :o . Ten, který je programovatelný pouze IR programátorem, je pro mně investice na dýl :D
dred

#6 Příspěvek od dred »

Aj ten Lidl - Silvercrest si celkom rozumie s LG tv....dá sa aj doprogramovať z druhého DO
Přílohy
274301_10_f.jpg
274301_10_f.jpg
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od otakarv »

Budu pokračovat v tomto svém vlákně a potřeboval bych poradit. Před rokem jsem se konečně rozhoupal a koupil jsem Predator - Univerzální dálkový ovladač pro 4 zařízení co sem dal na něj odkaz hafca.
S ovládačem jsem spokojený, akorát jednou jsem nemohl najít v databázi kody k satelitnímu přijímači THOMSON THS813 tak jsem napsal mail do EMEREXu a oni mi obratem kod zaslali.
Nyní mě napadlo že bych mohl rozšířit databází a stáhnout soubory ze stránky EMEREXu "Soubory pro rozšířění databáze najdete zde: PREDATOR DATABÁZE"(toto je psané na jejich stránce) do programu Predator. Psal jsem i do EMEREXu zda jdou tam vložit najednou ale že nejdou.
Takže je nejdříve stahuji do počítače a následně importuji do ovládacího programu, pakárna.
Proto se obracím zde co jej vlastníte zda jste to dělali také tak a nebo je přecejenom nějaký jednodužší způsob.

Také se bojím kdyby se něco stalo s počítačem, musel jej přeinstalovat tak pak by asi musel vše dělat znovu. Nebo kdybych si program nainstaloval na jiném PC tak to samé.
stanimir

#8 Příspěvek od stanimir »

Já jsem si pořídil ovladač Logitech Harmony a jsem hodně spokojenej. Novej je sice drahej ale já ho pořídil na Aukru celkem levně. Teď jsou tam dokonce 2 zatím za pěknou cenu.
Hydrawerk

#9 Příspěvek od Hydrawerk »

dred píše:Aj ten Lidl - Silvercrest

Nějaký takový mám taky, asi z roku 2012. LCD displej se tam hodí. Bohužel, univerzální DO s displejem už nějak zmizely z trhu. I ten Logitech Harmony už nějak není. Narychlo jsem objevil nějaký SofaBaton U2.
https://www.amazon.de/-/cs/dp/B0BYJ1QQW ... 102&sr=8-1
kejki

#10 Příspěvek od kejki »

otakarv píše:Budu pokračovat v tomto svém vlákně a potřeboval bych poradit. Před rokem jsem se konečně rozhoupal a koupil jsem Predator - Univerzální dálkový ovladač pro 4 zařízení co sem dal na něj odkaz hafca.
S ovládačem jsem spokojený, akorát jednou jsem nemohl najít v databázi kody k satelitnímu přijímači THOMSON THS813 tak jsem napsal mail do EMEREXu a oni mi obratem kod zaslali.
Nyní mě napadlo že bych mohl rozšířit databází a stáhnout soubory ze stránky EMEREXu "Soubory pro rozšířění databáze najdete zde: PREDATOR DATABÁZE"(toto je psané na jejich stránce) do programu Predator. Psal jsem i do EMEREXu zda jdou tam vložit najednou ale že nejdou.
Takže je nejdříve stahuji do počítače a následně importuji do ovládacího programu, pakárna.
Proto se obracím zde co jej vlastníte zda jste to dělali také tak a nebo je přecejenom nějaký jednodužší způsob.

Také se bojím kdyby se něco stalo s počítačem, musel jej přeinstalovat tak pak by asi musel vše dělat znovu. Nebo kdybych si program nainstaloval na jiném PC tak to samé.
Dělá se to tak, že se počítač zálohuje. Pak se dá obsah disku obnovit v novém (opraveném) počítači. Pokud je toho málo umí to MS přes cloud. Teď mi nabízel přenos dokumentů, obrázků a aplikací do nového počítače.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od otakarv »

Ještě se zeptám takto (i když by to mělo spíše patřit do rubriky "Výpočetní technika"), na notebooku mám OS W7 Profesionál a uvažuji o přeinstalování na W10, mohu pak použít tu zálohu počítače co si před přeinstalací udělám?
kejki

#12 Příspěvek od kejki »

A to co nastavuješ na ovladači je soubor, program? Zálohují se buď jen složky se soubory, ty mohou migrovat mezi W7 a W10. Program se do nového systému musí instalovat. Ideální varianta je po instalaci operačního systému, oblíbených programů a jejich nastavení zálohovat celý oddíl disku s operačním systémem. A soubory mít na jiném oddílu, nebo jiném fyzickém disku, zase s případnou zálohou
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

S dialkovym ovladacom to nijako nesuvisi, ale z Windows 7 na Windows 10 mozes urobit upgrade. Data aj programy ti zostanu.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“