Pohon zámků dveří u Octavie I - znalci prosím poraďte
Moderátor: Moderátoři
Elektronika dveřní jednotky byla a je OK, můj diagnostický omyl byl dán těmito skutečnostmi:
1) s problémem jsem se setkal poprvé.
2) úplně jsem vypustil studium základních schémat (přestože je mám).
3) napájení jednotky je dvojí, přičemž první větev (pin 20 konektoru) napájí dvojité relé motoru stahování okna a stabilizátor +5V pro MCU, druhá (pin 19 konektoru) driver motoru zámku, drivery motorů zpětného zrcátka, vytápění zpětného zrcátka a stabilizátor +5V pro MCU. Kvůli tomu, že jsem se nepodíval do oněch základních schémat (a popisu komfortní elektroniky) jsem jednotku na stole napájel jen do první větve a úplně tupě jsem nevyhodnotil, že driver motoru zámku nemá Ucc... Přitom MCU ho budil a low side spínače fungovaly...
4) VAG-COM nehlásil žádný problém (typická situace, kdy diagnostika je k ničemu).
No a příčina?
Fotka v příloze je místo veškerých slov (jde o výše zmíněný pin 19)....
Jen jsem zvědav, jak budu dolovat ten zbytek z dutinky plastového tělesa konektoru.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- hajeklubos
Ještě doplněk: vypadá to, že budeš potřebovat střední planžetu 0.5x2.5 dlouhou cca 12mm.
Luboš
Obecně je to v konektoru ta menší dutinka (1,6 mm) - těch je tam většina a je docela s podivem, že napájení všeho dohromady (kromě pohonu okna) jde právě přes tuto menší dutinku. Větší (2,8 mm) jsou tam jen dvě - společná zem a větev napájení motoru pohonu okna.
Jinak ty dutinky a tělesa konektorů originálně pocházejí od AMP, dnes Tyco Connectivity.
Kdyby se nedařilo, ozvu se.
Celeron: no netuším, kudy tam zateklo, ale voda kromě zatečení může i kondenzovat (což se nejspíš stalo tady) a vodní pára je plyn, takže vlivem permeace může i difundovat přes těsnění apod...
Kromě toho stejně ten konektor není těsný úplně. Tomu vozu bude 24 let a obecně je ve velmi dobré kondici. Holt ale nic není navěky...
kdo ne - hledá důvod.
Mám kleště PROSKIT CP-371, existují k nim nějaké na daný účel použitelné čelisti?
Oficiálně se asi krimpuje tímhle (+ k tomu nějaké vhodné kleště).
No, asi budu jen ručně mačkat a opatrně a rychle pájet (aby pájka nenatekla příliš daleko do kabelu)... Krimpování jsem vždycky nesnášel (i když chápu jeho výhody), mimo jiné právě pro neskutečnou závislost typu nástroje na typu krimpovaného dílu. To aby měl člověk vybavení snad za statisíce jen na tuhle operaci...
kdo ne - hledá důvod.