Jaký linux?
Moderátor: Moderátoři
Jaký linux?
Pokud s těmi zásadami souhlasíš, klidně se věnuj Linuxu a můžeš sem tam očekávat nějakou radu.
Pokud ne, spočiň raději v teplé zapáchající náruči Velkého Bráchy Mrtwošrota.
Jen malá poznámka na okraj: fakt nechápu, co jsi s Linuxem vyváděl, že se časem zpomalil. On to totiž prakticky neumí...
--
JirkaZ, letitý spokojený uživatel Linuxu
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- pocitujlasku
Na ubuntu ti nesiel hw, alebo sa spomaloval? ja ho prevadzkujem na 7+ rocnom hw a slape.
Najvacsi problem bude u inych distro ta cestina, ja mam vsetky systemy (windows, linux, dokonca aj mobil) v anglictine, lebo mam dost casto problem pochopit, co vlastne ta prelozena hlaska znamena.
a z osobnych skusenosti ti mozem povedal, ze pre klud a pohodu v rodine si tam daj w10.
Zřejmě měl PRCák s Mrtwošrotem tehdy nějaký mejdlo a tam se dohodli
Dokud to ještě bylo IBM, vše obvykle šlapalo jak z praku. Trochu se to přeneslo i k PRCákovi, ale musí jít o řadu ThinkPad Txxx (tedy tu nejvyšší).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Svojí odolností mi vyhovuje pclinuxos, i když jsem nenašel novější vydání ani v angličtině a na těch starších mi neběží ani ta wifi. No právě celý život používám ibm thinkpad. A vážně to vypadá na tomto stroji problematicky. Až do W500 mi běhal linux zcela perfektně (to jsem na to ale ještě nikoho nepouštěl) A řada Wxxx je nejvyšší řada mobilních pracovních stanic. Něco jako bývalo třeba T61p, T43p. Na všech pclinuxos v pohodě. Na té w520 používám i dos a dokonce mi pod ním jede i usb. Takže zas taková tragedie by to být nemusela... jinak díky!
Verzia je len 22.04 ale kniznice su tam novsie ako v ubuntu. (Vydavaju len LTS verzie)
- pocitujlasku