měl někdo zájem, mohu přenechat. Šlo s tím pracovat, seřízení a čistění bylo pracné, ale nic lepšího tenkrát nebylo.
retro stříkací pistole k napojení na vysavač
Moderátor: Moderátoři
měl někdo zájem, mohu přenechat. Šlo s tím pracovat, seřízení a čistění bylo pracné, ale nic lepšího tenkrát nebylo.
Náš první vysavač byl Standard a měl něco podobného v základním vybavením. Dalo se s tím barvit. Ale už ta hadice od vysavače byla otravná.
https://1gr.cz/fotky/idnes/11/022/sp5/W ... 90.jpg.JPG
Onehdy tu byl plynař na opravu kotle a ten si přinesl vlastní Standard s hadicí na vyfukování bordelu z žebrovaného výměníku.
Akorát si to chce nechat udělat u soustružníka přechodku z nylonu (nebo v dnešní době vytisknout) a nastavit na kompresoru nízkej výstupní tlak.
Pak s tím jde stříkat.
Na vysavači to stejně nikdy pořádně nefungovalo. Jak se vysavač ohřál tak barva tuhla téměř ještě za letu.
Ale vzhledem k tomu, že normální stříkací pistole v lídlu stojí cca 400,-, tak bych to nechal na půjdě jen jako zajímavou raritu. Taky to mám v garáži ještě v téhle krabici a s návodem.
Možná to popisuju blbě, ale vyfučením vzduchojemu kompresor přestane foukat vzduch.
Jinak ochlazení vzduchu a lepší manipulaci s pistolí zajistí nastavení dvou hadic za sebe, se 4-4,5metrama byť tlustý, ale ohebný hadice se s pistolí přeci jen zachází snáz, než když máte vysavač jen u nohy a nedokážete se kvůli krátkýmu šlauchu ani rozmáchnout nebo natáhnout ke stropu.
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Ne, kompresor by musel mít tlakovou Venturiho přechodku, kde by se vysokým tlakem o malým průtoku strhávalo pomocí Venturiho principu o změně tlaku na rychlost (a opačně) další, větší množství vzduchu, říká se tomu "ejektor".
Tohle jsem koupil před asi 10 lety v "potravinách". Je to taková nízkotlaká "wapka" Parkside, ejektor s přívodem vody hadicí a cca 4 barů vzduchu z kompresoru. Dokud se ke mě nedostala vysokotlaká myčka, tak jsem s tím myl auto a šlo to dost dobře, proud vody z 0,5" hadice urychlenej tlakovým vzduchem, lítalo to tak 7-8 metrů daleko. Ale obrovská spotřeba vody a vzduchu. Co mám vysokotlak, tak hadici strčím do dešťovky a celý auto umeju cca 50 litry vody. A nemusím šůrovat jelenicí kapky, kdežto předtím ze studny pokud se nešúrovalo tak samá mapa z tvrdý vody.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Tohle řeším, že když umeju auto (spíš jen skla) tak po umytí dokud je to mokré to opláchnu vodou co vytéká v létě z klimošky, v zimě ze sušičky a já si ji uchovávám v kanystrech nebo velkých PETkách.Celeron píše:...předtím ze studny pokud se nešúrovalo tak samá mapa z tvrdý vody.
Ta voda ze sušičky je taky destilka a teplota sušení by jí mohla breberek zbavit. Případně tam šprknout trochu Sava.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!