vyvazování kabelového svazku nití
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nejde o historický vzhled, tak bych to už nedělal.
Stahuji to tenkými stahovacími pásky anebo kabeláž slepím lepidlem na měkčené plasty.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Do zesilovačů apod. se ty kabelové svazky dají omotat izolovaným tvrdým drátem, vypadá to taky docela hezky, není to tak pracné jako vyvazování a je to rozebiratelné.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:Taky bacha na stahovací pásky, neboli bindry. Na jedný opravě lítal domovní jistič na mezifázový zkrat asi po 3 letech po instalaci. Problém byl v příliš utaženým kabelovým svazku bindrem...
Jsem se nedávno zajímal o nějaké návody a rady pro stavbu domácí Ethernetové LAN a dozvěděl jsem se, že také svazky UTP kabelů by se neměly svazovat stahovacími zdrhovacími pásky, ale měly by se k tomu používat pásky se suchým zipem.
- tomasjedno
Hape píše: ale měly by se k tomu používat pásky se suchým zipem.
Před časem jsem koupil v Baumaxu takový podivný stahovací pásky z nějaký plast-gumy. Bylo to asi 20 cm dlouhý, proseklý otvory v takových měsíčkách spojených jeden za druhým a zůžená zaváděcí část. Krásně to pérovalo. Svazek se obtočil tímhle páskem, zatáhl a přebytek odstřihl. A mohl se použít na další stažení dokud nedošel. Kdyby to někoho zajímalo, asi bych někde našel fotku. Bohužel už nemám ani kousek. V Baumaxu je nemají a potřeboval bych je jak sůl.
Na netu jsem to taky nenašel, vůbec netuším, jak se tomu nadává.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!