Vypnutí auta na dálku

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

Vypnutí auta na dálku

#1 Příspěvek od p32 »

To by mě fakt zajímalo, jestli to bude fungovat i na ty veterány, např. na Trabanta. :lol:
Yarda1

#2 Příspěvek od Yarda1 »

To bude výzva pro hekry. Jak dlouho jim asi bude trvat než prolomí kód?
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Jé, to jsem si měl nechat dehtovýho Pažouta 405. Tam stačilo u nahozenýho auta odpojit jeden konektor a už to nikdo ničím nechcípnul. :lol: V podstatě mohl jet bez baterky a řemenu k alternátoru.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Zlocinci si daju pozor, aby mali auto bez toho. Ostatni ludia zaplatia za dalsi nezmysel v aute, ktory sa nikdy nepouzije.
Zaky

#5 Příspěvek od Zaky »

Zase další krůček k tomu, aby do každého přímo do těla implantovali nejen identifikaci, ale i možnost potom třeba takhle na dálku "vypnout" demonstranty. Opravdu svoboda a demokracie pádí kupředu mílovými kroky :-(
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
samec

#6 Příspěvek od samec »

na dokreslenie absurdity este citat z nejakej konzervy
Ďalšie príčiny pozitívneho vnímania socializmu značnou časťou obyvateľov na Slovensku a príčiny mýtov o ňom podľa nás spočívajú v tom, že mnohí preferujú istoty a garancie pred slobodou (spojenou s rizikami a vyžadujúcou si zodpovednosť), relativizujú totalitnú povahu režimu a starší podliehajú spomienkovému optimizmu, ktorý navyše prenášajú na mladších.
Ale slnieckam neschopnym kritickeho myslenia to nikdy nedocvakne. Rovnako, ako to kedysi nedochadzalo premotivovanym pionierom, pionierkam, zvazakom a zvazackam.
dred

#7 Příspěvek od dred »

Keď som pred 20-rokmi kupoval Xsaru, vnucoval mi predajca vtedy snáď "najlepší" DefendLock... Na moju otázku - koľko Citroenov bolo za minulý rok ukradnutých, povedal, že DVA :lol: A škodoviek?? Že čo vie, tak minimálne 200.
Načo mám teda hrúza peniazmi zabezpečovať auto, ktoré aj tak nikto nechce :lol: :lol: A teraz po dvadsiatich rokoch ho už určite nikto neukradne... leda tak výrastkovia, keď sa budú chcieť povoziť...aj to len dovtedy, kým im nedôjde benzín... Aj to by museli prekonať vstavaný Imobilizér, alebo aspoň zámok volantu..... Má už svoj vek...Trošku na nápravách hrkoce, motor nemá veľa. ale naše cesty jej ubližujú...ale slúži stále.. Až neprejde tento rok STK - tak "smeknu klobouk" :D
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

samec píše:na dokreslenie absurdity este citat z nejakej konzervy
Ďalšie príčiny pozitívneho vnímania socializmu značnou časťou obyvateľov na Slovensku a príčiny mýtov o ňom podľa nás spočívajú v tom, že mnohí preferujú istoty a garancie pred slobodou (spojenou s rizikami a vyžadujúcou si zodpovednosť), relativizujú totalitnú povahu režimu a starší podliehajú spomienkovému optimizmu, ktorý navyše prenášajú na mladších.
Ale slnieckam neschopnym kritickeho myslenia to nikdy nedocvakne. Rovnako, ako to kedysi nedochadzalo premotivovanym pionierom, pionierkam, zvazakom a zvazackam.
Pamatujte si, že komunisti, fašisti a vůbec všichni další -isti vždycky uměli těm svejm sympatizantům strááááášně skvěle slibovat. Všecko co si dokázali představit. Jednou svět bez Židů nebo bez černejch případně obráceně jenom pro bílý, jindy svět stejnej úplně pro všechny - a vždycky všecky tyhle sliby byly a jsou do dneška ta nejnehoráznější lež ... Ale protože je těm dotyčnejm neustále opakovaná a je jim znemožňovaný si poslechnout i něco jinýho, v naprostým souladu se šmajdavým položidákem Jožkou Goebbelsem se tyhle lži stávají pravdou... aspoň pro někoho, jim věřícího.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

dred píše:Keď som pred 20-rokmi kupoval Xsaru, Má už svoj vek...Trošku na nápravách hrkoce, motor nemá veľa. ale naše cesty jej ubližujú...ale slúži stále.. Až neprejde tento rok STK - tak "smeknu klobouk" :D

Neboj, já koupil v Pardubicích úplně první Xsaru Picasso, co přišla na prodejnu. Měl jsem jí 10 let, pak jsem ji nechal kámošovi a ten s ní každej den jezdí do práce 70 km dodnes. Motor nehrábnuto, 520 tisíc, měnil jen prohnilý prahy, ramínka příčnýho stabilizátoru a upadlej konec vejfuku. A nekradly se né kvůli tomu, že je nikdo nechtěl, ale kvůli tomu, že šly ukrást jen velice obtížně, třeba nešly vyháčkovat zámky ve dveřích a tu sériovou sběrnu taky dlouho nikdo neuměl hacknout, po začátku dokonce ani v servisu. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
pocitujlasku

#10 Příspěvek od pocitujlasku »

dred píše:ho už určite nikto neukradne... leda tak výrastkovia, keď sa budú chcieť povoziť...aj to len dovtedy, kým im nedôjde benzín

Ja mam na cestu z a do prace picanto. To ma taku specialnu vlastnost, ze ked je vlhko, alebo prilis sucho, tak imo nezaregistrije kluc a neda sa nastartovat. Alebo ked rychlo otocis klucom. Takze tiez by sa velmi nepovozili :) a vyhoda, ze zaparkujem vsade, na rozdiel od tych lodi, ktore si dnes kupuju a chodia s nimi akurat tak do kostola a na nakupy.
No vidis, a tak si sa bal
serviceman

#11 Příspěvek od serviceman »

Je jasné, že je to na žádost EU k vypnutí připravené. Copak dalšího to ještě asi umí?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
JirkaZ

#12 Příspěvek od JirkaZ »

Přátelé, Orwellův 1984 se pro ten xindl (jinými slovy bolševik ruku v ruce s korporáty a to vše podporované jejich pohůnky a ovcemi) evidentně stal návodem.

Upozorňoval jsem na to už před léty, byl jsem (a stále občas jsem) zesměšňován.

Tipuju, že jak éra bolševismu, tak nacismu bude jen slabý odvar proti tomu, co už brzo přijde. Hlavním důvodem jsou ony "zázračné technologie", tedy hw a sw, kterými se i tady zabýváme a o kterých jsem si kdysi myslel, že pro nás znamenají skvělou budoucnost.

Jenže mi tehdy jaksi nedocházel samozřejmý fakt, zformulovaný až mnohem později a znějící "může-li být něco zneužito, pak to také zneužito bude".
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
samec

#13 Příspěvek od samec »

No, neviem, ale predsa ak si za sociku miloval komunizmus a nenávidel západných imperialistov, tak si sa vôbec nemusel trápiť nejakými kontrolami na hraniciach a mohol si žiť s pocitom slobody. Tak aj dnes, ak miluješ liberálnu inakosť a nepotrebuješ sa účastniť protivládnych, protieurópskych, či protiamerických protestov, tak ťa vôbec nemusí trápiť, že ťa môžu kedykoľvek vypnúť a môžeš žiť s pocitom slobody. Vidíš v tom nejaký rozdiel? Ja nie. Doba a pomenovania sa zmenili, ale premotivovaní blbci a výsledky ich snaženia sú rovnaké.
JirkaZ

#14 Příspěvek od JirkaZ »

Ne, výsledky snažení těch xindlů nejsou (a hlavně nebudou) stejné, ale řádově odlišné. Zkus trochu použít hlavu a dej si dohromady fakta.

Žádný předchozí šmejd v celé historii lidstva neměl k dispozici tolik dat a hlavně takové technologie na jejich sběr a zpracování.

Chtěl bych osobně poznat ony "vědce" a poděkovat jim. Ale co, přijdou další, ovcí a pohůnků bude vždy dostatek.

Údajně jakýsi Martin Šrotýř a Zdeněk Lokaj (ten druhý si to jméno snad hledal). Banda fachidiotů.
Naposledy upravil(a) JirkaZ dne 16 úno 2024, 19:41, celkem upraveno 2 x.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
DukeNuke

#15 Příspěvek od DukeNuke »

Taky to mají silně zjednodušené. Když si vzpomenu jak stb prohledávala odpadky aby se vůbec něčeho dopídila... Dneska stačí prolustrovat fakebůk...
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“