Samsung LE26B350F1W-Horší obraz přes Scart, vrčí zvuk
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Samsung LE26B350F1W-Horší obraz přes Scart, vrčí zvuk
Ten od Poláka je z 32" Samsungu a můj je 26", BN41-01207C souhlasí akorát na tuneru je štítek s odlišným značením, viz přílohy. Každopádně po namontování a zapnutí se displej rozzářil. Propojil jsem TV se sat. přijímačem přes HDMI kábel a vyzkoušel oba vstupy, vše v pořádku. Pak jsem ještě vyzkoušel vstup Scart ale tu jsem byl zklamán neboť v obraze jako by byly vytrhávané řádky a zvuk šel slaběji. Vyzkoušel jsem ještě dva kabely ale nic se nezměnilo.
Proto se zde obracím na zkušenější zda může toto způsobovat ten fakt že MB je z TV s jinou uhlopříčkou.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
1) Nemyslel jsem to že by uhlopříčka měla vliv na můj problém ale měl jsem asi napsat správněji zda tento problém může způsobovat MB z jiného televizora s jiným označením co je na tuneru.
2) Odfotil jsem obrazy jak při připojení Scart tak i HDMI. Při provozu přes Scart jsou vidět "duchy" hlavně na psaném textu a na fotce se objevilo "moaré" (foceno mobilem, jinak to nebylo skoro viditelné) což bylo výraznější když na obrazovce svítil v levém horním rohu rámeček s označením vstupu, při HDMI to nedělalo.
Ten zvuk jsem také včera špatně popsal, on vrčí a zesílit se dá normálně, upravil jsem v názvu témy.
rnbw píše:Inak si mal stastie, ze si neodpalil panel.
Tak o tomto jsem nevěděl a děkuji za informaci.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
otakarv píše:Jako zdroj signálu používám sat. přijímač AB Cryptobox 650HD se kterým na jiných televizorech co jsem zkoušel nebyl problém. Napadlo mě vyzkoušet jiný sat. přijímač a to Amiko HD8155 a s ním je podstatně lepší obraz a zvuk také přes ten scart. Televizor má cinch vstupy ale ty sat. přijímače je nemají leda že bych vyzkoušel (pokud najdu ten kabel) ze sat. přijímače scart a do TV ty cinche. Zatím jsem tu amplitudu neměřil, musel jsem vše odložit a uvolnit stůl, momentálně nemám dílnu tak se dělím o kuchyň.
a kto ta ucil pripajat na SCART telku ked mas v boxe nastavene rozlisenie 1080i a format CVBS alebo rozdielove signaly YUV..
ten abcomacky cinsky srot si nastav na 576i zvol RGb a uvidis ze na scarte ti obraz bude bez "duchov". Vies ono satelity su konstruovane tak ze pouzivas bud HDMi alebo scart a podla toho si nastavujes aj rozlisenie v menu boxu