Vypnutí auta na dálku

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xsc

#31 Příspěvek od xsc »

samec píše:Vidím, že by si bol rád, ak.by som si to nemohol dovoliť povedať ani teraz. A to som sa ani nevyjadril na plnú hubu.
Vidíš prd, jen mi zas něco podsouváš a vnucuješ svůj názor. Psal jsem ti, že srovnáváš nesrovnatelné, ne aby byl ticho, tak to nepřekrucuj.
JirkaZ

#32 Příspěvek od JirkaZ »

EKKAR píše:...Jediný motory, který k běhu skutečně nepotřebujou elektriku, jsou takový, který ji nepotřebujou ani k transportu paliva do válců, ani k samotnýmu vstřikování = diesely s mechanickým vstřikováním a nejrůznějšíma druhama mechanickejch transportních čerpadel.

Tak tak. A proto pro případ jaderného výbuchu nebo dlouhodobějšího bolševikova škození (je to cca na stejné úrovni) jedině stabilák.

Ten, co jsem kdysi viděl v Solvayových lomech, se startoval roztočením setrvačníku klikou a přiložením žhnoucího knotu k otvoru v hlavě válce.

Nádhera.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
EKKAR

#33 Příspěvek od EKKAR »

Falsh, du dumme ... Ten knot se zapálí, sfoukne a žhavej konec se zašroubuje do hlavy dovnitř spalovacího prostoru a dělá podobnou funkci, jakou má v novejch motorech žhavicí svíčka = doslova funguje jako pomocný zapalovací tělísko. A není to jen tak historická záležitost, používá se to třeba i na malotraktorech TK-10 - https://www.youtube.com/watch?v=4ZrxHDZujuw .
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
JirkaZ

#34 Příspěvek od JirkaZ »

Ale no tak... Princip je téměř stejný, jen jsem prostě nepostřehl ty nuance.

Ono tam člověk není sám a nelze se ptát hodinu úplně na všechno, rozdělávat to atd.

Kapišto?
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
EKKAR

#35 Příspěvek od EKKAR »

Princip je jeden, variant fůra. Žhavicí celá hlava - třeba starý traktory URSUS, žhavicí žárová trubička žhavená pro start zvenku plamenem - některý starší motory značky DEUTZ, právě tenhleten bavlněnej žhavicí knot - zase ty DEUTZy a spousta dalších motorů až do relativně moderního období, žárová hruška šroubovaná do hlavy - předchůdce toho knotu, různý typy elektrickejch žhavicích tělísek a svíček - furt se jedná o žhavej bod ve spalovacím prostoru, kterej usnadňuje vznícení vstříknutýho paliva, kterej se pro start musí vytvořit vnějším zdrojem tepla (energie) a kterej při běhu mezi jednotlivýma vznětama v sobě akumuluje teplo pro usnadnění následujícího vznětu. Modeláři znají žhavicí motorky na metylový palivo - tam to je stejná problematika. Bez nažhavení žhavicí svíčky se takovej motorek prakticky nedá spustit a když už se to po dlouhým protáčení startérem povede, jde takovej motorek nepravidelně a přerušovaně až do doby, než se dostatečně ohřeje hlava a právě ta žhavicí svíčka, která obsahuje žhavicí vlákno a další hmotu, akumulující v sobě teplo. Se svíčkou nažhavenou do oranžovýho žáru ale takový motorky (pokud mají nasátý palivo do karburátoru a jsou správně seřízený) startujou "na drc" - doslova na první protočení vrtule...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
dvorak

#36 Příspěvek od dvorak »

Na vojně jsme za mrazu dávali véesce čuchnout hoří noviny do sání.
Nebo se použil eter.
Celeron

#37 Příspěvek od Celeron »

Starý Erťáky autobusy měli vedle řidiče nádobku se šroubením, do který se dala hliníková patronka s éterem a při zašroubování víčka se patronka propíchla a étér vlítnul trubičkou do motoru. Myslím, že Matesy náklaďáky (Š706) to měly taky.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
tomasjedno

#38 Příspěvek od tomasjedno »

Na vojně jsme to měli i pro vejtřasky.
DukeNuke

#39 Příspěvek od DukeNuke »

706 to měly určitě, s nima jsem jezdil. Zašroubováním se propíchla éterová patrona, ale součástí byla i pumpička, kterou se éter napumpoval do sacího potrubí.
Avia měla žhavící svíčku, tam tekla nafta z přepadu a startovat se se mělo až po blafnutí.
EKKAR

#40 Příspěvek od EKKAR »

tomasjedno píše:Na vojně jsme to měli i pro vejtřasky.
Vojenský to měly i Tatry počínaje 138 určitě, jestli to měla 111 nevím, ale jak 148, tak 813 to měly taky. U 815 si nejsem jistej, na vojně jsem žádnou nepotkal.
tomasjedno

#41 Příspěvek od tomasjedno »

Však i svého Trabanta jsem tak párkrát startoval :D
jurosdi

#42 Příspěvek od jurosdi »

Ja som odjazdil vojnu na T 815 8x8 a vstrekovač na eter.bombičku som nemal.
Chytala na brnk aj v silnejších mrazoch. Bola to V12 biTurbo.
DukeNuke

#43 Příspěvek od DukeNuke »

tomasjedno píše:Však i svého Trabanta jsem tak párkrát startoval :D
U traboše stačilo v případě krutomrazu chcípnout motor vytažením sytiče. Pak mohl být krut jaký chtěl, chytil na brnk.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“