Ruskej Kameníček
Moderátor: Moderátoři
Ruskej Kameníček
Má tam dva trojpolohový přepínače, první je označenej I - 0 - II, to je vypínač a volba směru otáčení brusnýho kotouče. Druhej je označen symbolama hvězda - 0 - trojúhelník. Na hvězdu to má mít vyšší otáčky a menší krouťák a na trojůhelník poloviční otáčky a vyšší krouťák. Když to chodilo, tak se opravdu mohlo z tý středový nuly rozbíhat na trojúhelník nebo hvězdu. Když přepne na hvězdu, motor jen bručí, na trojúhelník jede. Motor má 6 vývodů a zem. Řekl bych, že rozsypanej přepínač.
Jenže, víme, jak je to s ruskou sítí s neuzemněným středem. A taky jsem nikdy neviděl, že by bylo přepínání hvězda trojůhelník se střední polohou vypnutou. Není to Dahlander? Jenže ty jsou dva, trojůhelník - dvojtá hvězda a nebo hvězda - dvojtá hvězda. Tu mám na vrtulích teplelnýho čerpadla aby v noci nebyly větráky tolik slyšet.
Nejsem tlustoproudař a tak se ptám, co se pro dvouotáčkový brusky používá a jestli je běžně k mání popsaný přepínač pokud je opravdu rozsypanej.
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Na CNC jsou spíš šmíráci, dráteníků tam moc není.
Myslím si, že to zapojení Dahlandera je spíš pro místní tlustoproudaře.
Chodil jsem na průmyslovku. A představ si, že nás tam v dílnách starej praktik málem mlátil za docela nevinný název "šuplera"...
Mimochodem ten "Kameníček" je dost pravděpodobně BN102x, ale jistý si nejsem. No a jak to pajcoval rusák, to už je úplně nejasné.
Ještě závěrem: s podnikem, kde nevyrábějí třeba ceniny a přesto jim zakazují mobily, bych nechtěl mít nic společného. Koukám, že ty korporáty jsou naprosto bez zábran a hranic.
Jo a vlastně: on ten štítek neumí přečíst a nadiktovat? To by šlo i kouřovými signály nebo morseovkou...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
A i kdyby to tak nebylo, tak snad umí ta písmena popsat, ne? Zase tak jiná než v latince nejsou (nejde o rozsypaný čaj).
Ale viz první část mého podpisu.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- hajeklubos
- hajeklubos
Luboš