Přístrojové svorky Tesla Jihlava
Moderátor: Moderátoři
díval se jeden jediný z vás na to, co jsem uvedl, že prodává GM a další obchody? Myslím tím tamní obrázky.
Připadá mi totiž, že to je všechno nemlich stejný jako to, co tu nabízíte. Docela rád bych věděl, kdo z vás má "opravdickou Jihlavu" (tedy zřejmě vyrobenou před r. 1989?) a může to doložit, resp. to prostě ví na 100%.
Asi všichni tady víte, jak "miluju" PRCáka a jeho produkci, ale na té zdířce toho zase nelze tolik zkazit. Možná ten plast (trvanlivost, teplotní a mechanická odolnost), ale to je tak všechno. Pochopitelně za předpokladu, že kovová část je vyrobena z poctivé mosazi (což lze ověřit např. zmiňovaným magnetem).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- feliz_navidad
JirkaZ píše:Přátelé diskutující (včetně Killroye),
Docela rád bych věděl, kdo z vás má "opravdickou Jihlavu" (tedy zřejmě vyrobenou před r. 1989?) a může to doložit, resp. to prostě ví na 100%.
Třeba já, protože je dobře znám a mám ještě několik původních kusů jiné barvy ze starých zásob, nakoupených před 89 kdy jsem je běžně používal. Ale to je jedno. Vysvětlím proč zrovna tyhle jihlavy:
Slíbil jsem tady něco opravit pro místní školu a potřebuju na tom mj. doplnit 4 chybějící WK484xx do celé řady na měřicím panelu. Nechci to doplnit jinýma aby to nebylo jako od prasete. Ale měnit je všechny za nějaký nový stejný taky ne. Znáte to, je to napůl za děkuju..
GeorgeB máš SZ
Nicméně na základní části trošku "prosvítá" mosaz. Fotka z vnitřní strany a pak při pohledu zepředu. Nevím, jestli na nich bude něco k poznání na Vašich monitorech.
To je také dobré poznávací znamení pro českou svorku, pod velkou lupou je to dobře vidět.
Vašek
JirkaZ píše: Pochopitelně za předpokladu, že kovová část je vyrobena z poctivé mosazi (což lze ověřit např. zmiňovaným magnetem).
Tak já poznal Teslu jednak podle nápisu, dál vím, odkud jsou a kdy jsem tam dělal a navíc to jde poznat magnetem a taky při pájení, železnej PRCák se nemusí prohřívat tak dlouho jako mosazná jihlava. Mosaz daleko rychlejc odvádí teplo než železo při pájení vodiče na ten koncovej šteft.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://www.gme.cz/v/1498139/k206-zdirk ... na-cervena
Magnet se chytá jen na podložky a matičky. Vlastní dlouhé tělo je nemagnetické, pilníkový test odhalil jako materiál mosaz.
Vašek
já se jen omlouvám, zkoušel jsem najít, ale nebyl jsem úspěšný.
A nějak jsem od pátku neměl čas se ozvat.
M.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...