Přístrojové svorky Tesla Jihlava

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
JirkaZ

#16 Příspěvek od JirkaZ »

Přátelé diskutující (včetně Killroye),

díval se jeden jediný z vás na to, co jsem uvedl, že prodává GM a další obchody? Myslím tím tamní obrázky.

Připadá mi totiž, že to je všechno nemlich stejný jako to, co tu nabízíte. Docela rád bych věděl, kdo z vás má "opravdickou Jihlavu" (tedy zřejmě vyrobenou před r. 1989?) a může to doložit, resp. to prostě ví na 100%.

Asi všichni tady víte, jak "miluju" PRCáka a jeho produkci, ale na té zdířce toho zase nelze tolik zkazit. Možná ten plast (trvanlivost, teplotní a mechanická odolnost), ale to je tak všechno. Pochopitelně za předpokladu, že kovová část je vyrobena z poctivé mosazi (což lze ověřit např. zmiňovaným magnetem).
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
feliz_navidad

#17 Příspěvek od feliz_navidad »

Měl jsem jak originál Jihlavu, tak i ty stejné, jako z gme. Rozdíl byl poznat na první pohled. Ten plast u nových je jiný, víc lesklý, zejména u černé to bylo vidět. Ono to je poznat i z fotky v odkazu. Celkové provedení těch jihlavských bylo preciznější.
Killroy
Moderátor

#18 Příspěvek od Killroy »

JirkaZ píše:Přátelé diskutující (včetně Killroye),
Docela rád bych věděl, kdo z vás má "opravdickou Jihlavu" (tedy zřejmě vyrobenou před r. 1989?) a může to doložit, resp. to prostě ví na 100%.

Třeba já, protože je dobře znám a mám ještě několik původních kusů jiné barvy ze starých zásob, nakoupených před 89 kdy jsem je běžně používal. Ale to je jedno. Vysvětlím proč zrovna tyhle jihlavy:
Slíbil jsem tady něco opravit pro místní školu a potřebuju na tom mj. doplnit 4 chybějící WK484xx do celé řady na měřicím panelu. Nechci to doplnit jinýma aby to nebylo jako od prasete. Ale měnit je všechny za nějaký nový stejný taky ne. Znáte to, je to napůl za děkuju.. :)

GeorgeB máš SZ
PavelFF

#19 Příspěvek od PavelFF »

JirkaZ píše:...Docela rád bych věděl, kdo z vás má "opravdickou Jihlavu" (tedy zřejmě vyrobenou před r. 1989?) a může to doložit, resp. to prostě ví na 100%...
Mají na kroužku vylisované logo. A ty z GME jsou rozměrově mírně jiné, tak to prostě je.
Přílohy
TESLA_1.jpg
TESLA_1.jpg
JirkaZ

#20 Příspěvek od JirkaZ »

Killroy: chápu.

Pavel FF: jo, to je průkazné.

feliz_navidad: jasně, rozdíl v kvalitě zpracování bývá vidět, ale nemusí nutně funkčně vadit.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
VASEK_W

#21 Příspěvek od VASEK_W »

Jihlavský co tu mám nemagnetuje, jen podložka a vějířovka jsou ze železa, tak magnetují ;-)
Nicméně na základní části trošku "prosvítá" mosaz. Fotka z vnitřní strany a pak při pohledu zepředu. Nevím, jestli na nich bude něco k poznání na Vašich monitorech.
To je také dobré poznávací znamení pro českou svorku, pod velkou lupou je to dobře vidět.

Vašek
Přílohy
P2210191.JPG
P2210191.JPG
P2210190.JPG
P2210190.JPG
P2210189.JPG
P2210189.JPG
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

JirkaZ píše: Pochopitelně za předpokladu, že kovová část je vyrobena z poctivé mosazi (což lze ověřit např. zmiňovaným magnetem).

Tak já poznal Teslu jednak podle nápisu, dál vím, odkud jsou a kdy jsem tam dělal a navíc to jde poznat magnetem a taky při pájení, železnej PRCák se nemusí prohřívat tak dlouho jako mosazná jihlava. Mosaz daleko rychlejc odvádí teplo než železo při pájení vodiče na ten koncovej šteft.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
schrost

#23 Příspěvek od schrost »

Pokud chceš co je na obrázku, vyřiď si zásilkovnu, a dej kód do SZ. Za konektory, donosné a balné nic nechci.
Vyrobeno v totalitě, magnet se nechytá. Ani na matky.
R..
Přílohy
20240223_75.jpg
20240223_75.jpg
Milan_F

#24 Příspěvek od Milan_F »

U těch z GM se dá přední šroubovací část vyšroubovat úplně pryč. Montážní otvor má tvar D.
U Jihlavskejch ta přední část nejde sundat a montážní otvor je kruhovej s malým výstupkem.
Přílohy
IMG_20240223_120106.jpg
V levo GM, v pravo Jihlava.
V levo GM, v pravo Jihlava.
VASEK_W

#25 Příspěvek od VASEK_W »

Pokud by někomu v budoucnu pomohla i tato informace, tak mám na stole minulý týden v GM koupené dvojzdířky, co budu měnit v nějakém starém receiveru Pioneer za jejich nesmyslné originální reprokonektory:
https://www.gme.cz/v/1498139/k206-zdirk ... na-cervena

Magnet se chytá jen na podložky a matičky. Vlastní dlouhé tělo je nemagnetické, pilníkový test odhalil jako materiál mosaz.

Vašek
Killroy
Moderátor

#26 Příspěvek od Killroy »

Děkuji všem za ochotu, to co potřebuji už je na cestě. Pokračujte klidně dál na toto téma a potom to celé přesunu do součástek.
Michal22

#27 Příspěvek od Michal22 »

Ahoj,
já se jen omlouvám, zkoušel jsem najít, ale nebyl jsem úspěšný.
A nějak jsem od pátku neměl čas se ozvat.
M.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Killroy
Moderátor

#28 Příspěvek od Killroy »

Nic se neděje, už mám. :) Přesunuto.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“