Právě jsem se vrátil z FÚ
Moderátor: Moderátoři
milosak píše:VZP jsem podal jako přílohu k datové zprávě ve formátu pdf a socku zatim nemám (v přehledu) protože ještě nepřišlo závěrečný vyučtování
...
Není náhodou podání přes datovku do VZP, jako nestátní organizaci zpoplatněný? Socka a berňák zpoplatněný nejsou určitě.
Já radši na všecko plácnu 1.CA, když už ho musím mít.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ruprecht píše:Prostě nám to některým vyhovuje "analogově".
Linux neumím a nechci, s obchodními podmínkami nových Windows ani Applu ani Androidu nesouhlasím, tudíž nic toho nepoužívám. Tak jakou jinou možnost mi dává stát ke komunikaci? Papír.
A nejsem placený (a ani se necítím) jako pokladní, ani jako pořizovačka dat, přece jim nebudu brát práci.
Těch možností máš stále dost. Jen jsi líný hledat. Začnu například s OS z rodiny BSD. Pak tu máme Haiku, Reactos, Openindiana. Mimochodem, co používáš teď? Docela by mne zajímalo, který další operační systém neumožňuje vyplnění/podání DP elektronicky, ale stížnosti na ebastlírně ano. Zvláště, když je to jen a pouze o aktuálním webovém prohlížeči.
Já třeba taky podávám daňové přiznání papírově - no a co? Ale jeho vyplnění neřeším ručně, ale přes průvodce na stránce berňáku. Je to rychlé a pohodlné a jednoduše vytisknutelné.
I když, v jednom případě mi Finančák dokonce nabídl proplacení cesťáku, když mě pozvali v rámci dohledávání při kontrole jinýho daňovýho subjektu, od kterýho jsem něco koupil. Jestli to funguje i dnes a jak je to třeba pokud si mě předvolají 10 x při daňový kontrole, netuším.
Vše v rámci kampaně ouřad blíž k občanovi.
Celeron píše:...Pochybuju, že bych si mohl vystavit cesťák na tu cestu.![]()
...
???
To si doufám děláš prdel...
I když po pravdě řečeno nějak nevím, co to je "cesťák" předpokládám v rámci vlastní firmy.
Pokud myslíš zápis v knize jízd, tak pochopitelně vynucená cesta za nevyžádaným bolševikem spadá do nákladů. To snad dá zdravej rozum...
Ještě věcný dodatek: už pár let platí, že podnikatelský subjekt (OSVČ nebo firma, je to jedno) s finbolšem povinně komunikuje elektronicky, mám na mysli DaP apod. Takže papír jen ve vymezených případech (nejspíš, když si to vyžádají, no a pak to zase musejí zacálovat, i když opět z "našich" peněz, "jejich" není nic).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
nebo mně pošlou zrávu nazpět ...
Bankovní identitu mám taky ale dělal jsem s ní pouze jednou datovka
je pro mě přívětivější řešení.
Teď jsem si stáhnul : Podání přehledu lze učinit rovněž datovou zprávou s ověřenou identitou podatele způsobem, kterým se lze přihlásit do jeho datové schránky; zdravotní pojišťovna zveřejní způsobem umožňujícím dálkový přístup, jaká podání lze učinit tímto způsobem.
JirkaZ píše:To si doufám děláš prdel...
I když po pravdě řečeno nějak nevím, co to je "cesťák" předpokládám v rámci vlastní firmy.
To si rozhodně nedělám prdel. Byl jsem někdy kolem 2014-2015 předložit nějaký doklady při kontrole jinýho daňovýho subjektu na Finančáku v Přelouči a sami mě to nabídli, že mi zaplatí buď veřejnou dopravu a nebo tenkrát asi necelý 3 kačky za km vozidlem pokud není přímý spojení.
Mám tady dopis od notáře, abych se dostavil na dědický řízení do Hradce a taky mi píše, že po něm můžu požadovat proplacení cesty tam a zpět veřejnou dopravou.