Párování KD-ček do lineár zdroje
Moderátor: Moderátoři
Já jsem si nastavil bázový proud na dvě hodnoty a porovnával kolektorový I bez chladiče , co bys měřil dýl jakvteřinu . Takhle jsem kvadroval do toho zesu 200W na deskách amára . Stavěl jsem vícero ks . Tam jsem potom třídil i KC810ky , které dělaly nejenom NULU na výstupu . 100 105 a 111 musí být OK . 501 neznamená jistě menší UCE než 503 . Měř reál , do katalogu obsadily všechny skupiny . Stejnětak většina diod např. KY130 měla a má závěrné nad 1kV . Jen je potom různě rozbarvili ....
BOBOBO píše:Beta 150 no problem , UCE taky 150 .
Ubastlil jsem si trapič na první průraz, z regulovanýho zdroje 60-900V přes tři odpory 270K v sérii na kolektor a nulu na emitor. A paralelně multimetr na měření průrazu. Tak nevím, jestli mám smolíka, nebo blbě měřím a nebo Bobo kecá. Všechny KD501 co mám, končily na Uce mezi 48 a 76V. KD502 mezi 66 a 81V. Je to sice proti katalogu s rezervou ale žádnejch 150V.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Chybí zajímavý údaj, jaké napětí je na sběracích kondících, tedy, jaká bude celková ztráta a možnost přístupu chladícího vzduchu na chladič.
No, použil bych náhodný výběr nebo pro mě ty horší kousky. Není problém v případě nerovnoměrného zahřívání tranzistorů zvýšit hodnotu emitorových odpůrků, do báze nic nedávat.
A pokud by byl problém s velkou hodnotou budících proudů, k čemu je proudový booster, třeba takový KD139?
BOBOBO píše:No někdo věří i Fialkovému hnusu , já měřáku .
No já právě taky věřím měřáku, dokonce jsem zkusil dva digitály. A to co jsem naměřil jsem naměřil a rozhodně si to necucám z prstu.
Jak jsem to měřil jsem popsal. Jak jsi to měřil ty se asi nedozvíme.
A nebo mám opravdu smolík na nějaký mizerný kusy.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!