Jak mě "central stop" zachránil dílnu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Jak mě "central stop" zachránil dílnu.

#1 Příspěvek od Celeron »

Před chvílí jsem přišel do dílny, nahodil proudovej chránič kterej má krom ochrany před elektrickou klepatůrou i funkci "central stopu" pro všecky zásuvky a nestačil jsem se divit. Rozběhla se mi na zemi položená 2 KW opalovačka pistole. Včera jsem ji tam položil vypnutou aby vystydla. No a čistě náhodou na ní někdy v noci spadl gumák kabel od něčeho jinýho a zapnul přepínač na plnej výkon. A ta pistole byla namířená na papírový krabice s plastovejma dílama pro výrobu.
Tak jsem možná znemožnil TV Vražda reportáž z požáru dnes v noci v Novém Bydžově. Ještě že jsem naučenej ten "central stop" vypínat pokaždý, když jdu na dýl pryč z dílny...
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hejnicek

#2 Příspěvek od Hejnicek »

Ahoj,
mam to taky tak v trucovne jako ty.

Jdu dom, na rozvadeci vne mam otocny knoflik s vestavenou kontrolkou a otocim s nim automaticky na vypnuto. Shodi mi to 3F stykac na privodu do trucovny.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Tak naprosto normální je vytahovat tyto krámy ze zásuvky. Ale centrál zachrání vlastní lenost. :lol:
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Kdybych měl vytahat pokaždý všecko, tak jsem napočítal 16 zástrček. To je opravdu lenost? :roll:
Jirka

Hejnicek

#5 Příspěvek od Hejnicek »

O ty lenosti to asi nebude.

Kolikrat jsem zapomnel v zasuvce mikropajku. Ta svina zakerne nijak nevrci ani nesviti.
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Celeron píše:Kdybych měl vytahat pokaždý všecko, tak jsem napočítal 16 zástrček. To je opravdu lenost? :roll:
Ne, tak jsem to nemyslel. :lol:
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

také všade mám vypínače , v dílně jedné i druhé , v garáži , i poč s okolím vypínám a tak . I rezervátorovou vodárnu . Snad jen lednice s mražákem je natvrdo . Jo ještě zvonektrafo .
Killroy
Moderátor

#8 Příspěvek od Killroy »

Samodrží přes stykač vypínám celou dílnu vyjma základního osvětlení. Mnohokrát jsem zapomněl při odchodu něco vypnout..
mi-ro

#9 Příspěvek od mi-ro »

V dílně mám kromě samopřídržného relé připojené rozvody do řízeného psa s master zásuvkou. Na tý je pověšená TV cyklem samovypnutí 4 hodiny. Takže i když zapomenu tlačítkem shodit stykač, po max 4 hodinách to udělá automat.
..to bude jen ňákej odpůrek
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Já to vidím , zhasne světlo v dílně - mám trvale zapnuto , na rozvaděči v garáži mám kontrolky na všechny fáze za vypínačem .
Celeron

#11 Příspěvek od Celeron »

mi-ro píše:V dílně mám kromě samopřídržného relé připojené rozvody do řízeného psa s master zásuvkou.

Kterej pesz máš a na jakým nejmenším proudu drží? Zkoušel jsi to?
Jirka

mi-ro

#12 Příspěvek od mi-ro »

Ono to má regulaci- nějakej poťák. Ale TV při 30W to spolehlivě spíná a ve STBY (cca pod 1W) zase odpojí. Spíš by mě zajímala spotřeba samotný automatiky, budu muset prověřit.
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“