Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Před chvílí jsem přišel do dílny, nahodil proudovej chránič kterej má krom ochrany před elektrickou klepatůrou i funkci "central stopu" pro všecky zásuvky a nestačil jsem se divit. Rozběhla se mi na zemi položená 2 KW opalovačka pistole. Včera jsem ji tam položil vypnutou aby vystydla. No a čistě náhodou na ní někdy v noci spadl gumák kabel od něčeho jinýho a zapnul přepínač na plnej výkon. A ta pistole byla namířená na papírový krabice s plastovejma dílama pro výrobu.
Tak jsem možná znemožnil TV Vražda reportáž z požáru dnes v noci v Novém Bydžově. Ještě že jsem naučenej ten "central stop" vypínat pokaždý, když jdu na dýl pryč z dílny...
Jdu dom, na rozvadeci vne mam otocny knoflik s vestavenou kontrolkou a otocim s nim automaticky na vypnuto. Shodi mi to 3F stykac na privodu do trucovny.
také všade mám vypínače , v dílně jedné i druhé , v garáži , i poč s okolím vypínám a tak . I rezervátorovou vodárnu . Snad jen lednice s mražákem je natvrdo . Jo ještě zvonektrafo .
V dílně mám kromě samopřídržného relé připojené rozvody do řízeného psa s master zásuvkou. Na tý je pověšená TV cyklem samovypnutí 4 hodiny. Takže i když zapomenu tlačítkem shodit stykač, po max 4 hodinách to udělá automat.
Ono to má regulaci- nějakej poťák. Ale TV při 30W to spolehlivě spíná a ve STBY (cca pod 1W) zase odpojí. Spíš by mě zajímala spotřeba samotný automatiky, budu muset prověřit.