S: USB vysílač pro bezdrátovou myš

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

S: USB vysílač pro bezdrátovou myš

#1 Příspěvek od jjilek »

Sháním USB vysílač k bezdrátové myši Trust typ17639.
https://www.trust.com/en/product/17639- ... ouse-black
Valdano

#2 Příspěvek od Valdano »

jjilek píše:Sháním USB vysílač k bezdrátové myši Trust typ17639.

Předpokládám, že máte na mysli spíš USB přijímač viz i na vámi uvedeném odkazu je to popsáno jako USB receiver tedy USB přijímač. Dále to popisuji jen obecně jako USB protikus k bezdrátové myši, který se zapojuje do USB portu na počítači.

Některé jiné bezdrátové myši umožňují spárovat myš s jiným USB protikusem, ale tato myš to neumí. Ptal jsem se na to přímo u výrobce a tato bezdrátová myš 17639 Trust Vivy Mini neumožňuje spárovat myš s jiným USB protikusem, než s tím, se kterým byla přímo koupena. Nelze použít ani jiný USB protikus, ze stejného typu myši 17639 Trust Vivy Mini, protože u této myší je USB protikus z výroby napevno spárovaný s konkrétním kusem myši, se kterým se dodává a nové párování není možné.

Každý USB protikus k této myši má v rámci bezdrátové komunikace jiné unikátní ID a konkrétní kus myši je s ním napevno spárovaný z výroby a jelikož tato myš neumožňuje nové párování, tak nelze použít jiný USB protikus byť ze stejného typu myši, protože bude mít jiné ID v rámci bezdrátové komunikace.

Pokud tedy máte nefunkční původní USB protikus, se kterým jste tu myš v minulosti koupil a nebo pokud jste ten původní USB protikus ztratil tak tu myš můžete v podstatě vyhodit, protože i kdyby vám někdo poskytl USB protikus ze stejného typu myši 17639 Trust Vivy tak vám s tím vaším kusem myši nebude fungovat kvůli již zmíněnému pevnému spárování z výroby.
Naposledy upravil(a) Valdano dne 04 bře 2024, 11:37, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Což jen potvrzuje obecný mínění o značce TRUS(t) ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
DukeNuke

#4 Příspěvek od DukeNuke »

Myslím, že to tak mají všichni výrobci. Jen jednou jsem viděl párovatelnou myš s USB přijímačem, a to byl nějakej logitech.
Svého času se dělaly (a možná i dnes) myši s BT. Sám mám takovou, každej ntb BT umí, tak nač sebou tahat ještě usb krám.
Valdano

#5 Příspěvek od Valdano »

DukeNuke píše:Jen jednou jsem viděl párovatelnou myš s USB přijímačem, a to byl nějakej logitech.

Umí to Logitech Unifying a také třeba Lenovo, ale obecně je to opravdu spíš výjimečné.

DukeNuke píše:Svého času se dělaly (a možná i dnes) myši s BT. Sám mám takovou, každej ntb BT umí, tak nač sebou tahat ještě usb krám.

Pořád se dělají bluetooth myši a umí jak svůj USB přijímač tak i bluetooth pro případ, že USB přijímač nepoužíváte nebo ztratíte, ale tazatelem zmíněná myš bluetooth neumí a neumí ani párování pro jiný USB přijímač a je tedy závislá jen na tom konkrétním kusu USB přijímače, se kterým byla koupena jako ostatně i většina jiných bezdrátových myší od jiných výrobců.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jjilek »

Díky za poučení. Za dotaz před SD to snad stálo.
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

jjilek píše:Sháním USB vysílač k bezdrátové myši Trust typ17639.

Koukal ses, zda ten přijímač není někde do tý myši zastrčenej? Já jsem málem tu svoji laserovku reklamoval že mi ji prodali bez přijímače. Je tam zespoda naplocho v šachtě, vůbec není vidět USB štekr ale jen utopenej obdélníček o malinko větší než USB A.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Valdano

#8 Příspěvek od Valdano »

Zdroj

Možné umístění USB přijímače na spodní straně myši pod krytem vedle baterie viz přiložený obrázek kde je znázorněn povysunutý, ale jinak může být zastrčený až na doraz a pak to jeho víčko lícuje s tím růžkem vedle tj. v plně zasunutém stavu se to může jevit jako součást myši a pokud člověk neví, že je to USB přijímač tak si toho ani nemusí všimnout.
Přílohy
trust_vivy_mouse_17639.png
trust_vivy_mouse_17639.png
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jjilek »

Není tam.
PotPalo

#10 Příspěvek od PotPalo »

V tej myši je to ako spárované? Receiver má nejaké ID, tam sa to asi nebude dať meniť, ale v myši by sa mohlo dať, pokiaľ je tam nejaká serial eprom. Keby sa do nej naprogramovalo správne ID receiveru, tak my to mohlo ísť.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Byvaju tam jednocipy nRF alebo nejake ich cinske kopie. Aj v mysi aj v prijimaci. Logitech Unifying ma verziu s internou flash. Smejdy mozu mat OTP.
Valdano

#12 Příspěvek od Valdano »

Nejsou k tomu k dispozici žádné podrobnější informace, ale pokud tazatel neví co s volným časem tak může zkusit zahájit "základní výzkum" počínaje rozebráním myši a vyfocením DPS i když pravděpodobnost úspěšnosti předělání na jiný USB přijímač vidím jako velmi malou. Nevím kde by se vůbec daly sehnat k této myši tak podrobné informace kde co konkrétně přepsat pokud je to vůbec možné. To co může platit k nějaké jiné myši vůbec nemusí být použitelné u této myši.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jjilek »

:D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“