montana píše:Valdano vždyť to mám ve stejném měřítku jako vy.
Dal jsem sem schválně obrázek v malém rozlišení, ale i tak je přehlednější než to vaše schéma.
montana píše:O mezery mezi součástkami vůbec nejde.
Máte je zbytečně blízko sebe a působí to celkově nepřehledným dojmem bez ohledu na ten větší blok. Popisy taky nesmyslně půlka vodorovně a půlka svisle. Nesmyslně vedený propoj pod CPU dejte mimo. Vždyť máte na ploše místa habaděj. Tak s ním zbytečně nešetřete. Pokud máte malý monitor tak si zvykněte, že můžete schéma kreslit i když je jeho část mimo viditelnou část na obrazovce. Pro celkové zobrazení si ho pak můžete zoomovat.
montana píše:Jde o to, že ten symbol je v nesprávném měřítku nebo chce zmenšit.
Velikost symbolu se časem snad naučíte dělat menší, ale zvykněte si dávat součástky raději dále od sebe klidně i mnohem víc než je to na tom mnou přiloženém obrázku. Je to pak přehlednější. Ty popisy dělejte pokud možno všechny vodorovně. Popsané cik cak jak to máte vy to působí opravdu nepěkně.
montana píše:Valdano, jen pro zajímavost, jak velký máte monitor a jak velké máte rozlišení?
Já mám prastarou vykopávku s úhlopříčkou jenom slabých 27 palců a provozuju na ní rozlišení pouhých 1366 x 768 i když bych mohl i větší. To kolega v práci ten má širokoúhlý zakřivený monitor 49 palců, který umožňuje rozlišení až 5120 x 1440, ale stejně na tom myslím provozuje o něco menší rozlišení.