Zenerka jako ochrana proti přepětí&ochrana proti přepolo
Moderátor: Moderátoři
montana píše:Ten čip tam ale letovat nebudu bez microskopu a horkovzdušky bych to v životě nezapájel.
Tak se domluvte s tím výrobcem DPS ať vám tu desku vyrobí a zároveň ať na ni osadí ten čip a zbytek si osadíte sám nebo může osadit i ten zbytek. Podrobnosti si s ním nejprve dohodněte přímo viz kontakt.
Ještě si zkontrolujte jestli některý ze spojů není užší než 0,5mm, protože ten výrobce uvádí, že DPS s užšími spoji než 0,5mm nevyrábí. Takže pokud máte některé spoje užší tak je upravte tak, aby byly široké minimálně 0,5mm a totéž platí i pro mezery mezi spoji tj. v místech kde jsou některé spoje blízko sebe by mezi nimi měla být mezera minimálně 0,5mm.
Potom stačí tu DPS vytisknout do PDF dokumentu v původní velikosti a z pohledu součástek dle těchto výrobních a dodacích podmínek a pak mu takto vzniklý PDF dokument pošlete emailem.
Čip a zbylé součástky mu můžete poslat poštou.
Fialově je naznačená díra která nemá propojení stačí kousek, ale nechce se spojit.
Dolní vypadá že spojený je.
Horní - tam není vidět to modré vodítko - proč?
PS: Dělal jsem to podle návodu, autor neměnil šířku cest.
Je to jen zkušební kreslení. Až budu dělat ten projekt tak tam nebude čip ale mosfet, dva tranzistory, rezistory a snad jeden kondík. To bych zaletovat zvládnul. Jo a přidám tam pojistku na výstup - nebo něco by tam mělo být na případné selhání měniče (měnič má měnit napětí z powerbanky na 3.3V případně jiné napětí, které si stanovím.).
PS:
Pod kontaktem byla ploška, proto to udělalo modrou spojku. To jsem smazal.
Teď musím přijít jak propojit footprint s existujícím schématem.
ale zatím to nemám navržené. Oni tam mohou rovnou strčit i ty součástky, ale nemaj ceník tak jsem jim napsal. Je taky otázka jestli by vůbec řešili jeden malý komponent o rozměru flashky, třeba se zabývají jen zakázakama od určité částky nahoru jak to někteří výrobci obecně dělaj.