Zenerka jako ochrana proti přepětí&ochrana proti přepolo
Moderátor: Moderátoři
Takže až budeme mít tu desku navrženou tak si podrobnosti dohodněte přímo s tím malým českým výrobcem viz kontakt, který na to má vybavení a tak si tím trochu přivydělává a bez problému pro vás udělá klidně i jeden kus malé DPS. Tento malý český výrobce DPS pro bastlíře má i levné ceny dopravy.
V nějaké velké firmě by vás to přišlo mnohem dráž a při malé jednokusovce by se vámi nejspíš ani nebavili.
https://www.temu.com/cz/10pcs-0-5-3-0mm ... n6gt3akezp
montana píše:dá se vůbec sehnat vrták na 0.5mm (na vývody součástek)? Zatím to nejtenčí s čím jsem vrtal bylo 1mm. A myslím že to vrtáky do železa asi nebudou, ty by pod 1mm praskly.
V tomto eshopu jsou vrtáky 0,5mm (kus za 6kč), ale žádnou extra kvalitu za tu cenu nečekejte a pokud nemáte vhodnou minivrtačku tak do běžné vrtačky tak malé vrtáky ani neupnete. Existují kvalitnější vrtáky třeba tyto mikrovrtáky 0,5mm s rozšířeným dříkem 3,2mm (kus za 27kč), které už nebude problém upnout i do běžné vrtačky, ale pokud máte jen nějaký verk co trochu hází a ještě třeba bez solidního stojanu tak to nebude k ničemu a akorát takový minivrták zničíte.
montana píše:kupovat kvůli tomu mikrobrusku nechci...
a pak
montana píše:Na temu se daj sehnat ty vrtáky 0,5 atd. celá sada za 45 Kč.
Nejprve napíšete, že kupovat kvůli tomu mikrobrusku nechcete, ale pak sám odkazujete na vrtáky bez rozšířeného dříku, které se do běžné vrtačky vůbec nehodí. Máte vůbec nějakou mini vrtačku, do které by se daly minivrtáky o šířce pouhých 0,5mm upnout? Pokud ne a snažíte se za každou cenu ušetřit tak si kupte třeba tuto ruční minivrtačku za 180 kč a k tomu třeba pár těch výše odkazovaných ocelových vrtáků 0,5mm (kus za 6kč) a "pižlejte" si ty díry do DPS klidně ručně. Je to všechno v jednom eshopu. Takže to budete mít za jedno poštovné, ale to tam mají celkem vysoké 160 kč. Nicméně v obchodních podmínkách mají zmíněnu možnost platby v hotovosti při osobním převzetí na prodejně, tak se s nimi nejprve domluvte po telefonu, že si pro to zajdete osobně, pak si tady vyhledejte jejich k Vám nejbližší prodejnu a můžete vyrazit (nejlépe pěšky, to je levný způsob dopravy). Hlavně když to bude co nejlevnější.
Já už na českých webech nenakupuju. Jeden nákup vychází přibližně 100 Kč aniž bych vůbec něco nakoupil.
Ta ruční vrtačka může být dobrý nápad, tady ji mají za cca 60 Kč i s vrtáky:
https://www.temu.com/cz/1-sada-n%C3%A1s ... hznb2drvg3
Jestli to správně chápu tak tyhle mini vrtačky jsou úplně zbaveny motorku... To je škoda, ono by je nazabilo kdyby vymysleli vrtačku na 1,5V tužkové baterky. Nebo na ty placatý...
Na tom výše zmíněném eshopu jsem za tento rok udělal nákup v hodnotě přes 2000 Kč. Asi 20 kousků jsem koupil. Kdybych to rozkouskoval na jednotlivé eshopy tak platím tak 1500-2000 navíc. No není to hezčí kupovat tam? Za tu cenu si člověk může koupit třeba mikroskop. Něco kupuju v elektru u nás ve městě, to taky často vyjde levněji, tam jsem toho koupil...
Nejhezčí a nejpraktičtější dárek, který jsem si odtama naježil byl takový měřák do ruky, který je dělaný na všechny baterky od 1,5V až do 9V i na ty placaté. Šikovná věcička s displayem stavu že by se to naučilo používat i dvouletý dítě. To stálo asi 68-90 Kč... Maj tam podobných levných měřáků hodně. Jsem tam koupil i dva měřáky na měření jako klasiku ale bez kalibaračního tlačítka. Tak za 500 kč dva měřáky. Pak pájku 90W s digitálním displayem za 500 (?) šupů. Tu teprve zkouším, zdá že se trochu pálí plast či co, ale tak ne vždy se nákup povede... To jako svítící USB myš s kolečkem za 90 Kč se strašně smrdícími plasty, že to mám uložené v sáčku (takový sáček příjemný na omak, dole jsem udělal díru na světlo) aby se to dalo používat.
Jo a u nás se používá 3D secure platba, musíte zadat heslo z el. bankovnictví pro potvrzení platby a další je autorizační kód co přijde na mobil jako sms. Každou platbu potvrzuji osobně ze nezavirovaného PC a zásadně z linuxu. Windows je těžké kontrolovat proti virům.
PS: Zboží mi přišlo za týden max plus tři dny když to objednám v pátek tak o víkendu se to zdrží. S vrátkami zboží nepočítám.
montana píše:Tak s tím nemám problém protože své el. bankovnictví mám plně pod kontrolou...
To si mysleli i jiní a pak se hodně divili, ale nakupujte si kde chcete a když si myslíte, že se nemůže nic stát, je to Vaše věc a jsou to Vaše peníze. Přeju Vám ať toho nakupování na Temu nakonec nelitujete. Dál už se o tom nemá smysl dohadovat.