Tesla SM 580
Moderátor: Moderátoři
Tesla SM 580
mám tady Hi-fi věž Tesla SM 580 s problémem kazetové mechaniky.Při zapnutí věže se mechanika roztočí do plného přetáčení levá strana a nejde ničím vyblokovat.Zmačknu tlačítko Stop,to nereaguje a ani žádné jiné jen se k tomu dá připnout Play a to do plné rychlosti jakoby přetáčení.Tlačítka jsem propípal ty jsou ok.Tranzistory T11 a T12 podle schéma,které by mogly na to mít vliv,měly malou betu,tak jsem dal nové s vyšší betou a problém stále přetrvává.Mechaniku jsem rozdělal,vyčistil,nové řemínky a promazanou složil zpět.Při testu mimo,motorky chodí vše jak má.Potom už jedině deska DO a na ní ovládací pamět.Díky za případné navedení na co se ještě podívat
Akurát bude asi problém niekde zohnať čistú.. Niektoré šopy mali v ponuke aj naprogramované pre SMxxx, ale už dávno som nepotreboval, tak neviem...
Dva kusy čistých mám... opatrujem ako oko v hlave.. aj jednoduchý programátor.
Skús niekde zohnať čistú aspoň jednu a pošlem ti obratom naprogramovanú. Tabulka programu je dostupná v servis- manuáli, tak nie je problém napáliť..
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
Týchto Tesla SM xxx som už niekoľľko kusov po "páde" 74188 opravil a vž dy to bolo po "kvalitnom" zásahu niekoho, čo sa vŕtal v nastavení 5V zdroja. Tu je ale stabilizátor 7805 - tak mi je závada záhadou.
Urobil som kedysi v robote signalizáciu s týmito obvodmi (a v bani!) - postavenie koľajovej trate so signalizáciou stavu a nikdy to "nehavarovalo". Tak mi nie je moc jasné prečo to je u týchto Tesla SMiek nejaké pravidlo...