Jenže z hlavního stringu už půjde hodně málo, třeba 250V. Jak funguje MTTP vím, na rozdíl od asi většiny mám na vstupu DC analogové měřáky, takže vidím jak se ručka cuká a hledá. A je to dost široký rozsah.
S osvitem se hodně mění proud, ale napětí jen velmi málo. Já mám panely na ZJZ a hned ráno, kdy na ně ještě slunce zdaleka nesvítí dávají třeba jen 1A ale napětí je v podstatě stejné, jak při plném osvitu ( rozdíl cca 5V). Takže regl najede na tohle maximum a už se ho nepustí. Proč si myslíš, že se MPPS regly dělají? Falešná maxima můžou nastat nejen při spojení nesourodých panelů, ale i při částečném zastínění sestavy.
Ale možná ten tvůj regl MPPS umí, třeba Bel ho má.
Jestli ti kolísá napětí stringu v takovém rozsahu, je něco špatně. V bodě max. výkonu se mění s osvitem jen velmi málo, při velkém osvitu dokonce vlivem oteplení trochu klesá. Viz charakteristiky typického panelu, je to tam dobře vidět.
Já vím jak tohle všechno funguje. Ale panel začíná dávat už nepatrném osvětlení a to určitě nemá plné napětí. Navíc vůbec nehodlám nic měnit na stávající konfiguraci. Watt sem Watt tam. Prostě to tam vrazím a hotovo. Jsme na bastlírně, ne