Nákupy z Číny po 30.06.2021
Moderátor: Moderátoři
- jirka5
Momentálne majú FreeShipping nad 10€ obj. , ale viac mi chýba to rýchle doručenie (15 dní) a združenie položiek do jednej obálky v HU..posledných 5 položiek z obj. dodaných v priebehu dvoch týždňov... Kuriéri sa môžu doblázniť
Letošní poslední zásilka odesílaná z čínského skladu eshopem Banggood (v českém skladu Bangoodu dané zboží není v nabídce) přišla přes Zásilkovnu bez problému. Nicméně dvě zásilky předtím od čínských prodejců na eBay do ČR vůbec nedorazily a zasekly se dlouhodobě někde při předávání mezi Belgií a ČR. U jedné z těch nedoručených zásilek byl prodejce na eBay vstřícný a poslal mi plnou refundaci tj. vrátil mi celou zaplacenou částku včetně poštovného a u druhé jiný prodejce na eBay už tak vstřícný nebyl a tak mám aktuálně otevřený případ přes PayPal a čekám na rozhodnutí.
Takže poslední dobou se doručování z Číny od prodejců na eBay do ČR z mého pohledu poněkud zhoršilo, a to i když se jednalo o zásilky, které měly účtováno poštovné tj. nešlo o Free shipping. Nevím jestli v tom hraje nějakou roli to, že mi tyto zásilky posílané z Číny prodejci na eBay na území ČR už nedoručuje Česká pošta, ale jen Zásilkovna.
..chcel by som ťa vidieť pri riešení niekoľko-sto tisíc-denných objednávok v rámci sveta... nič v zlom.. ale logistiku na pár položiek mnohokrát nezvládajú ani "naši" a to len v rámci republiky !! A inzerent má právo "obmedziť" doručenie do zemí, kde mu to nie je v rámci "inzerátu" výhodné, alebo kde ho už niekedy niekto oj_e_bal...kejki píše:Aliexpres je řízen bandou neschopů.
http://rayer.g6.cz/elektro/celnidek.htm
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Pravda, kdysi dávno mi to dělala jako úplně prvně nejaká semetrika příjemná naproti celníkům eště, nejaký zloději co si z toho udělali zlatej důl a tam sem platil za svou první velkou dodávku Samxonů z fabriky nekolik TISÍC tvl. Po tédle zkušenosti sem si pár dalších vodbavení dělal eště na papírový JSDčka sám.
Dyž celňáci tudletu sračku spouštěli, tak to bylo naprosto příšerný a pro podnikatelský subjekty nešlo vůbec nic, esli se to konečně zlepšilo, to by byl gamechanger. Takle mám totiž na výběr buď nakupovat bez výpalnýho a dát 800 poštovním šmejdům, nebo zaplatit výpalný až do vejšky 800, jinak bych na tom tratil eště víc. Ale je na palicu vodvádět nekam 🤐 fyjalovný dyž jako plátci nemusíme.