Nákupy z Číny po 30.06.2021

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
warp

#361 Příspěvek od warp »

Ach jo, trochu to zase "vylepšili" a to track-list balíčků na ALI, naprostá hrůza a téměř nemožnost něco najít. Též se mi zdá že se zhoršil vyhledávač zboží, nějak toho nachází méně či více nepřesně, hlavně když nenapíšu úplně přesná slova.
Máte to také, nebo je chyba u mě?
rnbw

#362 Příspěvek od rnbw »

Hladanie na aliexpresse je nefunkcne dlhodobo. Casto je nutne pouzit google a zadat tam site:aliexpress.com.
matahari

#363 Příspěvek od matahari »

Taky do nedávna nebylo viditelné hodnocení. Taky bacha na linky, kde bývá nedefinovaná země, to by se AE mohl chovat jinak.
jirka5

#364 Příspěvek od jirka5 »

warp: Ano, vyhledávač zboží se v poslední době rapidně zhoršil. Myslím si, že je to součást asiatské obchodní strategie - aby si člověk díky dlouhému hledání objednal i věci, které si původně vůbec nechtěl koupit. Podobně, jako když u nás hyper-, super-marketové firmy přemístí rohlíky někam dozadu, aby se muselo nejprve projít celým obchodem, než se k nim dostanete.
dred

#365 Příspěvek od dred »

Ten ich prehliadač/vyhľadávač nastojí za fajku tabaku - hľadáš vec s presným názvom a do ponuky ti vyhodí "všetky" položky čo si pozeral aj pred mesiacmi..
Momentálne majú FreeShipping nad 10€ obj. , ale viac mi chýba to rýchle doručenie (15 dní) a združenie položiek do jednej obálky v HU..posledných 5 položiek z obj. dodaných v priebehu dvoch týždňov... Kuriéri sa môžu doblázniť :lol:
kejki

#366 Příspěvek od kejki »

Aliexpres je řízen bandou neschopů. Kliknu na inzerci a zboží neexistuje. Nebo nedoručují do ČR. A to hledání přes google se taky musí hlídat, protože často směřuje na souhrnné stránky s reklamou.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#367 Příspěvek od workhard »

Nějak to poslední dobou i trvá, už mně někde dva měsíce visí dvě zásilky.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
matahari

#368 Příspěvek od matahari »

1. března jsem objednával dvě objednávky za cca 138 dolarů, které sloučily do jedné a už je u ČP v přepravě. Akorát nepřistála v Mošnově, ale se sledovacím číslem na konci s NL se objevila v Praze.
Valdano

#369 Příspěvek od Valdano »

Zásilky z Číny od čínských prodejců na eBay a také z čínského skladu eshopu Banggood, kde se také už při nákupu do EU platí DPH jdou letecky přes Holandsko nebo Belgii. Pokud je hodnota zásilky do 150 EUR tak je odbavena už na území té země kde vstoupí do EU a dostane tam nové sledovací číslo obvykle příslušné tamní národní pošty tj. například v Holandsku (s koncovkou NL) nebo v Belgii (s koncovkou BE) a pak už jde jako zásilka v rámci EU do ČR. Letos mi zásilky z Číny od prodejců na eBay i Banggoodu nedoručuje na území ČR Česká pošta jako tomu bylo dříve, ale pouze Zásilkovna. Jakmile zásilka přistane v Mošnově tak ji automaticky převezme Zásilkovna a ta ji v rámci ČR doručuje až ke mně na moji adresu.

Letošní poslední zásilka odesílaná z čínského skladu eshopem Banggood (v českém skladu Bangoodu dané zboží není v nabídce) přišla přes Zásilkovnu bez problému. Nicméně dvě zásilky předtím od čínských prodejců na eBay do ČR vůbec nedorazily a zasekly se dlouhodobě někde při předávání mezi Belgií a ČR. U jedné z těch nedoručených zásilek byl prodejce na eBay vstřícný a poslal mi plnou refundaci tj. vrátil mi celou zaplacenou částku včetně poštovného a u druhé jiný prodejce na eBay už tak vstřícný nebyl a tak mám aktuálně otevřený případ přes PayPal a čekám na rozhodnutí.

Takže poslední dobou se doručování z Číny od prodejců na eBay do ČR z mého pohledu poněkud zhoršilo, a to i když se jednalo o zásilky, které měly účtováno poštovné tj. nešlo o Free shipping. Nevím jestli v tom hraje nějakou roli to, že mi tyto zásilky posílané z Číny prodejci na eBay na území ČR už nedoručuje Česká pošta, ale jen Zásilkovna.
Naposledy upravil(a) Valdano dne 12 bře 2024, 19:18, celkem upraveno 1 x.
dred

#370 Příspěvek od dred »

kejki píše:Aliexpres je řízen bandou neschopů.
..chcel by som ťa vidieť pri riešení niekoľko-sto tisíc-denných objednávok v rámci sveta... nič v zlom.. ale logistiku na pár položiek mnohokrát nezvládajú ani "naši" a to len v rámci republiky !! A inzerent má právo "obmedziť" doručenie do zemí, kde mu to nie je v rámci "inzerátu" výhodné, alebo kde ho už niekedy niekto oj_e_bal...
kejki

#371 Příspěvek od kejki »

Když to komunista sebral majiteli, který si dovolil kritizovat, tak to pak dopadá, jak to dopadá. A nemusím boty šít, abych poznal, že jsou blbé.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od RayeR »

Kdyby nahodou taky nekdo potreboval vyridit celni prohlaseni, tak sem k tomu udelal takovej obrazkovej komix, treba to nekomu pomuze, neni duvod za to zbytecne platit CP....
http://rayer.g6.cz/elektro/celnidek.htm
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#373 Příspěvek od Behemot »

A už v tom konečně můžou vodbavovat podnikatelský subjekty, nebo jako obvykle buržoust 🤐 má prachů dost, takže musí znát všecko vědění na světě (srov. ochranu práv spotřebitela a nevochranu a nakopávání doprdele v momentě, kdy to samý kupuješ i ke spotřebě, ale jako podnikatelskej subjet) a zaplatit všecko pěkně na dřevo?
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#374 Příspěvek od RayeR »

Je tam volba soukroma osoba / hospodarsky subjekt, v cem se druha moznost bude lisit, muzes zkusit zjistit sam. No za me dobry. Kdysi sem absolvoval celni rizeni na poste na plzensky a bylo s tim nejmin hodina sr@ni a prebihani mezi ruznyma pobockama, takze aspon v necem ta digitalizace funguje.. teda este si budu muset asi vystat frontu na mistni poste, zatim listecek este nehodili. Na posledni mili to trva dycky nejdyl...
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#375 Příspěvek od Behemot »

Tam to bylo naprosto příšerný, a hlavně se postupně zvedalo všecko výpalný úplně na nesmysl. Teď sou přestěhovaní tam vedle proomyslofky a je to trochu lepčí, ale jako za 800 je to úplnej úlet.

Pravda, kdysi dávno mi to dělala jako úplně prvně nejaká semetrika příjemná naproti celníkům eště, nejaký zloději co si z toho udělali zlatej důl a tam sem platil za svou první velkou dodávku Samxonů z fabriky nekolik TISÍC tvl. Po tédle zkušenosti sem si pár dalších vodbavení dělal eště na papírový JSDčka sám.

Dyž celňáci tudletu sračku spouštěli, tak to bylo naprosto příšerný a pro podnikatelský subjekty nešlo vůbec nic, esli se to konečně zlepšilo, to by byl gamechanger. Takle mám totiž na výběr buď nakupovat bez výpalnýho a dát 800 poštovním šmejdům, nebo zaplatit výpalný až do vejšky 800, jinak bych na tom tratil eště víc. Ale je na palicu vodvádět nekam 🤐 fyjalovný dyž jako plátci nemusíme.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“