Jako básnickou hyperbolu to beru, ale ve skutečnosti jsi trestán nebyl. Bylo na tvé svobodné volbě, jestli se necháš naočkovat (a podstoupit riziko komplikací - mizivé ale nenulové) a budeš si pak moci užívat některých výdobytků civilizace, jejichž užívání bylo očkovaným, představujícím menší riziko šíření choroby, umožněno.Cust píše:Já byl trestán.
Covid - tak je to tady zas
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
Někde jsem četl, že epidemie končí, pokud je pročkování zhruba 1/3 populace. Dvě dávky (základní a posilující) dle údajů má u nás ke dnešku něco přes 4mil. obyvatel. Což je přes 1/3.
Nikdo nemůže 100% prokázat, zda za snížení počtu nakažených opravdu může proočkovanost, či ne. Já osobně právě proočkovanost beru jako důvod snížení počtu nakažených a tudíž se může s touto nemocí zacházet jako s virózou.
Co se týče dětí, ty mají brzlík a během dětsví si imunitu tvoří. Takže tam bych očkování neviděl nutně jako povinné.
A co se týče informací, pak se k nim rozdílně vyjadřují i doktoři, a ti na to vzdělání mají. Takže pokud ani oni v tom nemají jasno, pak nemá cenu se v tom hrabat.
- pocitujlasku
PotPalo píše:...
No tak stvrte, je to fuk. proste mas ho tam. To, ze ho algoritmus zaradil niekde na koniec vyhladavania nie je cenzura. Ta by bola, ak by si ho nenasiel ani pri presnom zadani nazvu. Takze tu nespominaj cenzuru, ked tu nie je. Ak by u nas bola cenzura, tak by vacsina prispevkov na fb ani neexistovala a ich autori by sedeli v base.
To skor tie alternativne media cenzuruju, blokuju a mazu vsetko, co ma nejaky nesuhlasny komentar s nimi.
A k tomu trestu, já jsem dostal kovid před očkováním - příznaky mírné, pak jsem to chytnul podruhé, příznaky téměř nulové (trvaly půl dne), poté mě chtěli očkovat a já nepochopil proč. Dyť mě to neubližuje.
Každopádně mi bylo zakázáno chodit na pracovní schůzky (nesměl jsem se sejít v kavárně a pod. a musel jsem řešit nezakázané prostory), do jídelny a pod. Vycestovat jsem mohl, byl jsem za kovidu v Bulharsku u moře (pracovně). Byl jsem na dovči v Rakousku (to jsem se nakazil a dostal jsem papír o bezinfekčnosti). No, do Japonska mě ale 2x zrušili víza, zaměstnavatel mě kvůli tomu nevyhodil (naštěstí to vždy rušili plošně pro Evropu). Ale ty obstrukce v práci byly hodně nepříjemné. Bral jsem to s úsměvem a v práci mě netrestali. Navíc jsem se choval zodpovědně, když mi teklo z nosu, bez ohledu na původ nemoci, zůstal jsem doma. Když byly obstrukce nejvyšší (dotkly se každého), zřídil jsem si laborku ve sklepě a makal jsem z domu.
Já jsem také neměl problém zvládat ty restrikce, ale vím i o lidech, kteří s tím měli velký problém a našli se samozřejmě i tací co to či ono porušovali prakticky skoro na každém kroku dokud je třeba odněkud přímo nevykázali policajti apod.
Je vidět, že jsi hodně přičinlivý a pochopil jsi to zrovna obráceně, ale to je tvůj problém.Cust píše:Jediný žvást, který jsem zachytil byl tento:a pak už přišla ode mne posměšná reakcep32 píše:Pravdu hledej u těch, co jsou pro ně ti neočkovaní antivaxeři nebo prostě odmítači očkování. Ti jsou právě jádro všeho zla.
@p32, jestli jsi to myslel jako vtip, tak hoď smajlíka, já to vážně nepochopil...p32 píše:Je vidět, že jsi hodně přičinlivý a pochopil jsi to zrovna obráceně, ale to je tvůj problém.Cust píše:Jediný žvást, který jsem zachytil byl tento:a pak už přišla ode mne posměšná reakcep32 píše:Pravdu hledej u těch, co jsou pro ně ti neočkovaní antivaxeři nebo prostě odmítači očkování. Ti jsou právě jádro všeho zla.
To bych neřekl, panice jde předejít lží o skutečnosti... Ale tady se házely lži kvůli tomu, aby se zakryla zodpovědnost vlády/úřadů. Panika naopak byla záměrně vyvolána farmaceutickými firmami z důvodu zisku. Samozřejmě ale nechci zlehčovat okolnosti pandemie a počty mrtvých. To samozřejmě bylo ostré.Valdano píše:V těch hektických dobách to nejspíš mělo své důvody třeba ve stylu obav z paniky atd.