Covid - tak je to tady zas

Oddělená sekce o koróně. V žádném případě zde nejde o pokus či šíření jakýchkoliv poplašných zpráv, pouze o vyjádření názorů lidí, kteří jsou většinou zavření doma nebo v důchodu. Ale i tak jsou za názory odpovědní pouze jejich autoři.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
tomasjedno

#136 Příspěvek od tomasjedno »

Cust píše:Já byl trestán.
Jako básnickou hyperbolu to beru, ale ve skutečnosti jsi trestán nebyl. Bylo na tvé svobodné volbě, jestli se necháš naočkovat (a podstoupit riziko komplikací - mizivé ale nenulové) a budeš si pak moci užívat některých výdobytků civilizace, jejichž užívání bylo očkovaným, představujícím menší riziko šíření choroby, umožněno.
DukeNuke

#137 Příspěvek od DukeNuke »

Já nijak nezpochybňuji, že vakcína byla "ušita horkou jehlou", ani že následky jsou horší, než u jiných vakcín. Nicméně udávaná smrtnost covidu je několikrát (zdroje se liší) vyšší, než u chřipky, přičemž covidem se nakazilo daleko více lidí, než chřipkou. Jestli jsou potom vedlejší účinky akceptovatelné - toto rozhodnutí bylo ponecháno na každém z nás.
Někde jsem četl, že epidemie končí, pokud je pročkování zhruba 1/3 populace. Dvě dávky (základní a posilující) dle údajů má u nás ke dnešku něco přes 4mil. obyvatel. Což je přes 1/3.
Nikdo nemůže 100% prokázat, zda za snížení počtu nakažených opravdu může proočkovanost, či ne. Já osobně právě proočkovanost beru jako důvod snížení počtu nakažených a tudíž se může s touto nemocí zacházet jako s virózou.
Co se týče dětí, ty mají brzlík a během dětsví si imunitu tvoří. Takže tam bych očkování neviděl nutně jako povinné.
A co se týče informací, pak se k nim rozdílně vyjadřují i doktoři, a ti na to vzdělání mají. Takže pokud ani oni v tom nemají jasno, pak nemá cenu se v tom hrabat.
Naposledy upravil(a) DukeNuke dne 13 bře 2024, 15:28, celkem upraveno 1 x.
pocitujlasku

#138 Příspěvek od pocitujlasku »

PotPalo píše:...

No tak stvrte, je to fuk. proste mas ho tam. To, ze ho algoritmus zaradil niekde na koniec vyhladavania nie je cenzura. Ta by bola, ak by si ho nenasiel ani pri presnom zadani nazvu. Takze tu nespominaj cenzuru, ked tu nie je. Ak by u nas bola cenzura, tak by vacsina prispevkov na fb ani neexistovala a ich autori by sedeli v base.

To skor tie alternativne media cenzuruju, blokuju a mazu vsetko, co ma nejaky nesuhlasny komentar s nimi.
No vidis, a tak si sa bal
Pikofarad

#139 Příspěvek od Pikofarad »

@tomasjedno Nejdříve odborníci vykřikovali,že lidé s více očkováními jsou zcela čistí,pak se ukázalo,že roznášejí stejně jako neočkovaní.Možná i víc,protože měli potvrzení pro volný pohyb
DukeNuke

#140 Příspěvek od DukeNuke »

O tom nevím. To, že se u očkovaných riziko přenosu sníží, to ano, to jsem slyšel. A domnívám se, že tomu tak skutečně je.
DukeNuke

#141 Příspěvek od DukeNuke »

Cust píše:Já byl trestán.
Nebyl. Existují destinace, kam abys mohl jet, musíš být očkován. Nechceš? Tak seď doma. Není to nic proti ničemu a nikdo se tomu nediví.
Cust

#142 Příspěvek od Cust »

@tomasjedno, ... představujícím menší riziko šíření choroby... to byla lež, která byla vyvrácena a zveřejněna, to že tomu stále někdo věří už není má věc

A k tomu trestu, já jsem dostal kovid před očkováním - příznaky mírné, pak jsem to chytnul podruhé, příznaky téměř nulové (trvaly půl dne), poté mě chtěli očkovat a já nepochopil proč. Dyť mě to neubližuje.
Každopádně mi bylo zakázáno chodit na pracovní schůzky (nesměl jsem se sejít v kavárně a pod. a musel jsem řešit nezakázané prostory), do jídelny a pod. Vycestovat jsem mohl, byl jsem za kovidu v Bulharsku u moře (pracovně). Byl jsem na dovči v Rakousku (to jsem se nakazil a dostal jsem papír o bezinfekčnosti). No, do Japonska mě ale 2x zrušili víza, zaměstnavatel mě kvůli tomu nevyhodil (naštěstí to vždy rušili plošně pro Evropu). Ale ty obstrukce v práci byly hodně nepříjemné. Bral jsem to s úsměvem a v práci mě netrestali. Navíc jsem se choval zodpovědně, když mi teklo z nosu, bez ohledu na původ nemoci, zůstal jsem doma. Když byly obstrukce nejvyšší (dotkly se každého), zřídil jsem si laborku ve sklepě a makal jsem z domu. :-D Jasně, pro někoho to není trest, ale svobodné rozhodnutí. :-) Ale já se jen svobodně rozhodl, že se očkovat nebudu, protože to pro mě neznamenalo žádný přínos. Rýma mě sundá na tři dny, chřipka na 5, kovid na půl dne. Nemám očkování ani proti jednomu. Trest ale za kovid přišel.
Valdano

#143 Příspěvek od Valdano »

Důvodem těch z dnešního pohledu přehnaně restriktivních opatření bylo primárně to, že šlo o vir s nímž bylo obecně jen pramálo zkušeností a získávaly se až postupem času. Šíření však bylo celkem rychlé a řada nemocnic byla zahlcená a měla nemalé problémy. Nelze se ani moc divit tomu, že se raději přikročilo k restriktivnějším opatřením. Jak se říká po boji je každý generál a nejlépe ví jak se to mělo udělat, ale v době boje s minimem informací a katastrofickými scénáři to vypadalo úplně jinak. Představa, že ti co o těch opatřeních rozhodovali měli přesné informace je mylná. Neměli i když měli různé odborné poradce apod. Ono ani spousta odborníků si v řadě ohledů vůbec nebyla jistá. :wink:
Cust

#144 Příspěvek od Cust »

Ale o tom to není, já už tu tři strany píšu, že jediné co mě na tom štve, je to, že nám vědomě lhali. Já osobně jsem restrikce zvládal s úsměvem...
Valdano

#145 Příspěvek od Valdano »

V těch hektických dobách to nejspíš mělo své důvody třeba ve stylu obav z paniky atd.

Já jsem také neměl problém zvládat ty restrikce, ale vím i o lidech, kteří s tím měli velký problém a našli se samozřejmě i tací co to či ono porušovali prakticky skoro na každém kroku dokud je třeba odněkud přímo nevykázali policajti apod.
p32

#146 Příspěvek od p32 »

Cust píše:Jediný žvást, který jsem zachytil byl tento:
p32 píše:Pravdu hledej u těch, co jsou pro ně ti neočkovaní antivaxeři nebo prostě odmítači očkování. Ti jsou právě jádro všeho zla.
a pak už přišla ode mne posměšná reakce
Je vidět, že jsi hodně přičinlivý a pochopil jsi to zrovna obráceně, ale to je tvůj problém.
Cust

#147 Příspěvek od Cust »

DukeNuke píše:Nicméně udávaná smrtnost covidu je několikrát (zdroje se liší) vyšší, než u chřipky, přičemž covidem se nakazilo daleko více lidí, než chřipkou.
To myslíš vážně?
Cust

#148 Příspěvek od Cust »

p32 píše:
Cust píše:Jediný žvást, který jsem zachytil byl tento:
p32 píše:Pravdu hledej u těch, co jsou pro ně ti neočkovaní antivaxeři nebo prostě odmítači očkování. Ti jsou právě jádro všeho zla.
a pak už přišla ode mne posměšná reakce
Je vidět, že jsi hodně přičinlivý a pochopil jsi to zrovna obráceně, ale to je tvůj problém.
@p32, jestli jsi to myslel jako vtip, tak hoď smajlíka, já to vážně nepochopil...
Cust

#149 Příspěvek od Cust »

Valdano píše:V těch hektických dobách to nejspíš mělo své důvody třeba ve stylu obav z paniky atd.
To bych neřekl, panice jde předejít lží o skutečnosti... Ale tady se házely lži kvůli tomu, aby se zakryla zodpovědnost vlády/úřadů. Panika naopak byla záměrně vyvolána farmaceutickými firmami z důvodu zisku. Samozřejmě ale nechci zlehčovat okolnosti pandemie a počty mrtvých. To samozřejmě bylo ostré.
p32

#150 Příspěvek od p32 »

:lol:
Zamčeno

Zpět na „Koróna (pouze pro registrované)“