JVC R-S55L resuscitace a zajímavost
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
JVC R-S55L resuscitace a zajímavost
Teď dotaz - chybí hmatník regulace hlasiťosti a balance, nenašel by někdo doma na vrakovišti něco podobného? Rozměr při pohledu zepředu cca 12x4mm a hloubka cca 8mm. Případně kdyby někdo našel kryt 43x31x10cm... Stačilo by 43 a ostatní větší už by se daly upravit...
Na fotkách je trafo, stav rádia po koupi a aktuální stav, kde jsou vidět chybějící hmatníky.
- Artaban001
- pocitujlasku
- jardafiala
Ještě poznámka k čištění panelu, tady https://aukro.cz/receiver-jvc-7057855809 jsou k nahlédnutí fotky jak vypadal, ve skutečnosti to bylo ještě ošklivější. Vzal jsem papírové utěrky, naplácal je na panel, namočil vodou s Jarem a nechal do rána působit. Něco málo slezlo ale pořád to nebylo ono. Nějak mě napadlo vzít roztok louhu, který mám na čištění hliníkových panelů, namočil jsem do něj kousek papírové utěrky a šlo to dolů pěkně a úplně samo. Roztok louhu sodného je málo koncentrovaný a to tak, že se dá namočený kousek papírové utěrky držet v prstech, nepálí to a po umytí nejsou vidět ani cítit jakékoli následky. Voda (česká lípa, špičák) použitá na umytí slabě kyselá, pračka nepotřebuje žádný Kalgón.
R-S55LE - verzia pre EU - bez vypínača,
R-S55L BS - verzia pre UK - s vypínačom.
Možno, že trvalé pripojenie trafa a zároveň svit kontrolky MEMORY takto indikuje a zaisťuje uloženie naladených kanálov do pamäte .... ale to nemám overené, to by bolo potom uvedené v Návode na užívanie .....
Stefan31
- jardafiala
- pocitujlasku
aha, tu je na jednej z fotiek taky komplet
Stefan31
- tu:https://www.audiovintage.fr/leforum/viewtopic.php?t=37742
na týchto fotografiách je verzia EU, otvor na vypínač pre UK verziu je na zadnom paneli prekrytý výrobným štítkom. A vypínač na prednom paneli je pri stlačení v polohe POWER, vo vypnutej polohe je v polohe STAND BY - teda trafo stále pripojené na sieť.
- hajeklubos