Jak správně připájet LEDku?
Moderátor: Moderátoři
tu pájecí pastu Sn42 Bi58 s nízkou teplotou bych se s předehřevem nebál použít....
Nahrazoval jsem 40 W zářivky v ČS starém stropním svítidle čínskými COB LED 20W. Jen jsem silikonovou pastou namazal styčné plochy a přišrouboval vruty do plechu k plechové lakované základně. Stačí se vychladit, svítí to v pohodě.teufel píše:Používal jsem ty LED jen připájené za vývody, pod středem teplovodivou pastu. V pohodě vydržely. Dřív se tyto LED dávaly do LED žárovek, tam střed také nebyl pájený
- martinkopp
U těch COB ledek trochu celou věc komplikuje fakt, že celý chladič musíš mít důkladně chráněný proti dotyku nebo uzemněný, protože je prakticky na síťovém napětí (respektive izolační vzdálenosti jsou jen nějaké desetinky mm). A taky blikají, což může být v některých aplikacích problém.jjilek píše:Nahrazoval jsem 40 W zářivky v ČS starém stropním svítidle čínskými COB LED 20W. Jen jsem silikonovou pastou namazal styčné plochy a přišrouboval vruty do plechu k plechové lakované základně. Stačí se vychladit, svítí to v pohodě.teufel píše:Používal jsem ty LED jen připájené za vývody, pod středem teplovodivou pastu. V pohodě vydržely. Dřív se tyto LED dávaly do LED žárovek, tam střed také nebyl pájený