JVC R-S55L resuscitace a zajímavost

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
eleferner

#16 Příspěvek od eleferner »

Hadam, ze to budou hodne stare repraky? Protoze sitovy vypinac se ted nedava skoro na nic, vcetne tiskaren, levnejsich PC zdroju ale i mericich pristroju (osciloskopy, generatory). A i kdyz treba slozitejsi multifunkcni tiskarny maji kolebku, ktera vypada jako vypinac, tak ve skutecnosti se jim nevypina 230 V. Jen davaji echo procesoru, ze se ma bezpecne ukoncit OS a prejit do hlubokeho standby. Alespon Canon to tak mel na nekolika modelech multifunkci.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Lukas-Peca »

Je v tom STK nebo diskrétní konec? Mám podobný stroj trochu vyšší řady, je v tom ještě ekvalizér a expandér dynamiky, bylo v tom odpálené STK. Po výměně za modernější náhradu z AME to chodí pěkně. Taky je v tom trafo trvale pod proudem, jestli si dobře pamatuju.

Někde se tu objevila informace, že požadavek na nízký příkon ve standby se u moderních věcí obchází tím, že na displeji běží hodiny. Pak se to nepovažuje za standby a může to žrát jak prokopnuté.
jardafiala

#18 Příspěvek od jardafiala »

Jsou tam v konci tranzistory.
kovka

#19 Příspěvek od kovka »

Moje Genius SP-HF1250X mají sítový vypínač.
xsc

#20 Příspěvek od xsc »

Celeron píše:Tak to se do bedýnek Geniuse schválně kouknu. Vypínač na bedýnce je dóst "tvrdej", skoro jako bývaly izostaty vypínače, tak snad vypíná 230V.
Vypínají síť. Taky si to při vypnutí dokáže prsknout a rušit, což by mute samozřejmě neudělalo. Ale je fakt, že ty, co mám, jsou staré minimálně 15 let.
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Mě SPG-06 při zapnutí tak nějak hluboce bouchmou. Takže vypínač na 230V.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
pocitujlasku

#22 Příspěvek od pocitujlasku »

Celeron píše:Tak to se do bedýnek Geniuse schválně kouknu. Vypínač na bedýnce je dóst "tvrdej", skoro jako bývaly izostaty vypínače, tak snad vypíná 230V.

ak su to tie stare genius, tak vzadu ten koliskovy vypinac vypina 230V. ale dnesna elektronika ma len vpredu tlacidlo a vtedy zalezi na roku vyroby, ci ma spotrebu <1W, alebo kludne aj 5-10W
No vidis, a tak si sa bal
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“